Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tudatos jövőépítés 2012-ben

Szinte mindenki, de legalábbis egyre többen érzik, hogy döntő fontosságú események vannak előkészületben az emberiség sorsát illetően. Glóbuszunk karmája megérett a változtatásra. Minden szellemi tanító másképpen vizionálja a jövőt és ez valahol érhető is. Mindazonáltal, én maximálisan önmegtartóztatásra intek mindenkit, mert azért nem eszik olyan forrón a kását! Jövőre jobban tesszük, ha kritikusan szemléljük a dolgokat és hallgatunk a józan eszünkre!

 

2012 a lezárások éve

 

A következő esztendő a lezárások éve lesz. De mit is kell lezárni? Olyan csillag- és planétahatások fognak érni bennünket ismétlődően, melyek támogatni fogják a múlton való eltöprengéseinket. Csak nehogy túlzottan elmerengjünk a múltba! Mindez ugyanis okkal történik, nevezetesen azért, hogy képesek legyünk kiegyenlíteni és lezárni a régmúlt amúgy feleslegessé vált folyamatait.

A döntés mindig a miénk, miként a következmények utáni felelősség is. Nem jó, ha valaki gyökértelen, határozatlan és híján van az önbizalomnak, mivel az felettébb befolyásolhatóvá teszi a személyiséget. Az ilyen típusú személyiséggel rendelkezőknek nem kedvező a Merkúr éve.

 

2012-ben törekedjünk arra, hogy amit csak felkínál a Sors, azt zárjuk le, attól váljunk meg, azon lépjünk túl és készítsük elő magunkban a helyet valamiféle újdonságnak, mert az új mindig csak a régi helyére költözhet. Egy valóban innovatív év elébe nézünk, de csak akkor tudjuk kellőképpen kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, ha merünk kockáztatni, ha van bátorságunk elszakadni a régitől, hogy ezáltal helyet teremtsünk magunkban az újnak.

 

Minden, a Sors akaratával összhangban álló spirituális folyamatot támogatnak 2012 új, az ideitől jóval magasabb rezgésű energiái. Ez a szokatlanul vibráló és szeszélyes időszakokkal tarkított év kedvez mindazoknak, akik vállalják a bizonytalanság bölcsességét és nem ragaszkodnak az ósdi beidegződéseikhez.

Aki mindent megtesz a saját testi, lelki és szellemi kibontakozásáért, az nyugodtan álmodhat nagyot. Aki azonban szerényen, mondhatnám, alig-alig lépdel előre az önmegvalósítás ösvényén, annak a vágyai is legyenek szerények. Mivel megvan a „csalásra” és a megcsalásra való tendencia az egész évben, ezért bárki könnyedén hozhat helytelen döntéseket. Ebből következik, hogy felértékelődik a reális, kritikai szemléletű gondolkodás. Nem árt elemezni magunkat egy-egy fajsúlyosabb elhatározásunk előtt, méghozzá az intelligencia segítségével, nem pedig érzelmi indítékok által.

Idevág, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy 2012-ben különösen ügyeljünk arra, hogy ha döntünk, azt lehetőség szerint ne mások ráhatására tegyük, hanem önállóan. Ez nem azt jelenti, hogy ne hallgassuk meg mások bölcs tanácsait, csak hát, ami kívülről egyszerűnek és látszatra ésszerűnek tűnik, az belülről – megélve – nem lesz mindig az, s erre utólag fogunk csak rádöbbenni. Ezért fontos a tudatosság.

 

Világvége-feeling

 

Már most is érzékelni lehet, hogy az embereket foglalkoztatja a 2012-es téli napforduló köré épített mítoszvilág. Egyre többen óvatoskodnak és természetesen a spirituális áltanítók fontoskodnak is eleget. Nem hinném, hogy a félelem-propaganda jót tenne az önbecsülésünknek és a jövőképünknek.

Amiben viszont rendíthetetlenül hiszek: mindenki önmaga elsődleges tanítója és gyógyítója. Nyílván, ez nem zárja ki, hogy külső segítséget vegyen igénybe, sőt… De attól még ő maga teremti a saját sorsát, amely a szabad akarat és a karma furcsán összefonódott törvényszerűségei mentén, tehát mindenképpen öntörvényen fut végig. A szerint lesz a jövő kellemes vagy kellemetlen 2012-ben, hogy mi miként hangoljuk a tudatunkat. Mivel világvége nem lesz abban a formában, ahogyan azt híresztelik, ezért feleslegesnek és rombolónak tartom az önszuggesztiónak és a sorsprogramozásnak – avagy „a bogarat ültetünk egymás fülébe” című játéknak – a vadhajtásait. Van az életben elég zavartkelő és zavarba ejtő történés, nem kell azokat tetézni.

 

Miért ne lehetne a 2012-es év, azaz a jövő, gazdag, szép és szeretetteli? Lehet. Csak rajtunk múlik, hogy mivé formáljuk. Aki ezt nem hiszi, az próbálja ki a maga útját, s majd egy év múlva készítsen számvetést magával. Akkor eldöntheti, hogy megérte-e neki pesszimista, ide-oda csapódó, erre meg arra hallgató utat választania ahelyett, hogy következetesen és persze vállalva a meglepetéseket, de mindenképpen saját tudatosságát hangolva szörfözött volna végig 2012 hullámain.

 

Be kell látnunk, hogy vannak olyan szálak az emberiség múltjában, amelyek elszakíthatatlanok és megkötnek bennünket. Létezik kollektív tudatunk, s éppen ezért létezik kollektív karmánk is. Azonban, a jövő építése a jelenben történik! Sokan természetesen a jelenüket is arra használják fel, hogy a múlt pillanatait újra meg újra átéljék, de ezt egyáltalán nem tartom szerencsésnek. A múlt helyett válaszd inkább a jelent, s írd olyanná a sorsodat, amilyenné akarod. Ettől lesz tényleg szabad az akaratod.

 

Van, aki azt nézi, hogy félig üres a pohár, van, aki azt állítja, hogy félig tele van, s olyat is hallottam, hogy csak azért van félig tele az a bizonyos pohár, mert kétszer akkora poharat kaptunk, mint amekkorára szükségünk volna. Talán ez utóbbi megállapítás áll legközelebb az igazsághoz. Mindenkinek megvannak a pórázai és a fékező erői: az egyénnek, a családnak, a nemzetnek, az emberiségnek stb. Igazából nem tudunk annál gyorsabban fejlődni, s olyan hamar elérkezni egy magasabb rendű tudatszintre, mint ahogyan azt a Teremtő Tudat szeretné. Végül is, minden Isten céljait szolgálja. De az utazást kellemesebbé tehetjük! Kérdés: mit teszünk azért, hogy komfortosabban érezzük magunkat a saját életünkben 2012-ben?

 

Aki akar, az találni fog egy olyan asztrológust, egy olyan jóst, egy olyan látót, aki majd azt mondja neki, amit hallani akar, s nem pedig a valóságot. A valóságban nem a világnak kell véget vetni – mert az apokalipszis vagy jön, vagy nem –, hanem az emberi oktalanságnak.

 

A részvétel a fontos

 

Álláspontom szerint túlzottan hozzászoktunk a szappanoperákhoz, s hajlamosak vagyunk az életet is kívülállóként nézni. Amikor pedig visszaránt az élet a kényszerhelyzeteinkbe, akkor idegenül-kelletlenül bukdácsolunk, mint aki soha egyetlen egy „ezoterikus” sort sem olvasott egész életében. Sokan könnyedén azonosulnak az ezoterikus kínálat eszméivel, s ilyenkor sokszor elfelejti az ember, hogy nem egyetérteni nehéz ezekkel az eszmékkel – bár akad, akire ez is igaz –, hanem azon elvek szerint élni, amelyeket a bölcsesség eszméi kifejeznek.

 

Az ember valahogy mindig történelemfelettinek vagy –alattinak érzi magát, egyvégtében váltogatja a szempontjait szubjektív és objektív nézőpontokra, s közben nem éli át a pillanatait, nem vesz aktívan rész a saját élettörténetében, azután meg siránkozik, hogy jól elbántak vele, s  mások hoztak döntést a feje felett. Az ember egy titok, egy valódi enigma, de erre csak akkor jön rá, ha nem statisztaként, s nem kukkolóként, élcelődve, keserű-édesen szemlélődve nézi végig élete filmjét, hanem belefolyva, alakítva, formálva vesz részt sorsának alakításában.

Nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a valós és a valótlan között, de az embernek megvannak a misztikus képességei arra, hogy harmóniát teremtsen önmagában. Tisztán kell látni, hogy az elvakultság legalább olyan hiba, mint a vakság, vagyis azt hinni, hogy mindent tudunk éppen olyan önámítás, mint azt, hogy semmit sem. Lényegében az embernek nincs is más választása, mint kilépni a múlt árnyékából, eloszlatni a jövő bárányfelhőit és átadnia magát őszintén és teljes mértékben a Napnak, a Fénynek, mely új táncol a lét-nemlét határán, mint egy légtornász a kötélen. A fény véges és végtelen, külső és belső, fent és lent, egyszóval mindent betölt. Aki ennek megtapasztalásáról lemond, az nem vesz részt a való életben, s lemarad jövője építéséről.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..