Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tudatosságunk kiterjesztésének 11 módja

„Nem a világot kell megváltoztatnunk, hanem a tudatosságunkat kell felemelni.” – Rasheed Ogunlaru

 

Ha felemeljük a tudatosságunkat, akkor az erőt ad ahhoz, hogy boldogabb és kiteljesedettebb életet éljünk. Ez arról szól, hogy megnyissunk magunkat az újabb lehetőség irányába, összekapcsolódjunk a belső énünkkel, magunkhoz öleljük a bennünk lévő istenséget, és ami a legfontosabb, megszabaduljunk attól a kíntól és a szenvedéstől, amely elnyom bennünket. Ez egy csodálatos utazás, melynek során tudatosabb kapcsolatba kerülünk életünk valamennyi aspektusával. A megemelkedett tudatosság ledönti az észlelés falait, az érzékelt valóságot és a hamis hiedelmeket.

Íme, 11 módszer a tudatosságunk felemelésére.

 

http://fractalenlightenment.com/

 

1.)    Találd meg önmagad!

 

Ahogy Allen Ginsberg mondja: „Kövesd a belső holdfényedet; ne rejtsd véka alá az őrültséget!”. Önmagunk megtalálásához mindenekelőtt önmagunkról kell tudomást szereznünk. Valódi önmagunk meglelése egy megvilágosító élmény; mi nem azok vagyunk, akiknek a társadalom beállít bennünket, illetve nem vagyunk azonosak a ránk aggatott titulusokkal. Ne próbálj másvalaki lenni és efféle talmi látszatokban élni. A hamisság egy rád tekeredő hurok, vagyis egy olyan átmeneti menedék, amely gúzsba köti a tudatosságot.

 

Nem bujkálhatsz ott sokáig, mivel az ilyen életvitelben nincs béke. Szakíts az ilyen valótlansággal. A benső énünkkel való őszinte kapcsolat az, ami felemeli a tudatot. Ne akarj vászon lenni festő helyett.

 

2.)    Figyelj és mérlegelj!

 

Legyen bátorságod megfigyelni és mérlegelni. Néhány ember azt a tudatlanságot választja, amely végül is csökkenti a tudatosságot. A belső elmélkedés bizonyosan segíthet nekünk jobban megérteni a gondolatainkat, az érzelmeinket és átláthatóságot teremt a jelen élethelyzetünkben.

 

Ez egy fontos lépés a növekedés irányába. Ez a problémáink tudatosítása és a megoldás megkeresése. A meditáció egy jó útja annak, hogy ezt a folyamatot megkezdjük, még napi 20 perces meditáció is meghatározza a tudatállapotunkat.

 

3.)    Legyünk együtt érzők!

 

„Nincs nagyobb feladata a szívnek, mint lehajolni és felemelni az embereket.” – John Holmes

 

Az együttérzés gyakorlása önmagában a leghatékonyabb gyakorlat tudatossági szintünk gyarapítására. Az együttérzés egy olyan képesség, amely révén tudatosítjuk magunkban embertársaink érzelmi állapotát. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy azok az emberek, akik együttérzést gyakorolnak, állandóan változnak a fejükben és pozitív módon reagálnak a stresszre.

Amennyiben önmagunk és mások irányába is együtt érzőek vagyunk, az nem csupán a megbocsátásban segíthet nekünk, hanem a saját negatív gondolataink és érzelmeink meghaladásában is.

 

4.)    Ne ragaszkodj a múltbéli tapasztalataidhoz és elvárásaidhoz!

 

Értsd meg a jelen pillanat hatalmát és élj a „most”-ban. Merülj bele a jelen pillanatba. Engedd elmúlni a vacak érzéseket és a romboló érzelmeket. Figyeld meg annak a mintáját, hogy megrekedtél a múltban, majd szakíts ezzel a mintával. Vágj bele olyan dologba, ami boldoggá tesz!

Ha a múltunk ablakán keresztül tekintünk a világra, az becsap bennünket. A JELEN minket keres. Engedjük meg, hogy az elménk a jelen tudatában legyen.

 

Vegyük el az EGO-ból az E betűt. Lesz belőle GO. Let it go! = Hagy menjen!

 

5.)    Tartsuk ellenőrzésünk alatt az egónkat!

 

Az ego lényünk egészének egy kis darabkája. A tudatosság a magasabb énünk. A tudósok bebizonyították azt a tényt, miszerint a tudatosságunk sohasem hal meg. Az ego olyan, mint egy fertőzés a tudatosságunk számára, azaz egy akadály, amely gátolja a tudatosság növekedését. Viszont gyógyítható. Az ego nem engedi meg, hogy tudatos döntéseket hozzunk. Folyamatosan tedd fel magadnak a kérdést: valóban az igazi éned, vagy csupán az ego beszél hozzád?

 

6.)    Szüntessük meg a gátlásokat!

 

Számos olyan gátlás van az elménkben, amely akadályként működik a tudatosság magasabb szintjének elérése során. Ha önmagunk és mások irányába ítélkezők vagyunk, akkor képtelenek vagyunk megbocsátani, gondot okoz számunkra a valóság, illetve azoknak a múltbéli érzelmi blokkoknak az elfogadása, amelyeket a tudatalattinkba nyomtunk el. Ez olyan, mint egy korlát, amit le kell döntenünk. Szabadítsd meg magadat az összes gátlástól! Dönts le a falaidat! Ha megteszed, akkor megtisztítod a lelkedet és az elméd magasabb frekvencián kezd el működni.

 

7.)    Tölts időt egyedül is!

 

„A valódi élet soha nem egyszerűsíthető le az ember által kimondott, avagy leírt szavakra. Az igazi életre akkor kerül sor, amikor egyedül vagyunk, amikor gondolkodva érzünk, az emlékezetünkbe révedve, álmodozva vagyunk öntudatosak a mikroszkopikusnál kisebb pillanatokban.” – Don DeLillo, Point Omega

 

Fontos, hogy felzárkózz önmagadhoz. A legtöbbünk fenyegetésnek tartja az egyedüllétet, illetve olyan alkalomnak, amikor a semmin idegeskedhet. Az önmagunkban lét lehetővé teszi számunkra, hogy a belső énünk beszéljen hozzánk. Kövesd ezt a hangot! Ez a belső hangunk beszéde. Tegyünk egy sétát a saját gondolatainkat hallgatva, s legyünk hálásak mindenért, amink van az életben, hallgassunk zenét vagy foglalatoskodunk olyan hobbival, ami inspirálóan hat ránk.

 

 8.) Lépj ki a komfortzónádból!

 

„Az élet a komfortzónánkon kívül kezdődik.” – Neale Donald Walsch

 

Lépj ki a komfortzónádból és lépj be a bizonytalanság kellemetlen helyzetébe. Sohasem tudhatod, hogy mit tartogat a számodra. Legyél dús fantáziájú. Fedezd fel létezed új rétegeit! Ne tápláld a hibázás feletti félelmeidet. Minden egyes csetlés-botlás és bukás mögött van egy lecke. Amennyiben nem lépsz ki a komfortzónádból, úgy sohasem fogod megtanulni ezt a leckét.

 

9.) „Nem a szeretet felkutatása a feladatunk, hanem csupán az, hogy megkeressük és megtaláljuk azokat a bennünk lévő korlátokat, amelyeket a SZERETETTEL szemben építettünk.” – Rumi

 

„Elvonultam az erdőbe, mivel szerettem volna tudatosan élni, azért, hogy az életnek csupán a lényeges tényeivel nézzek szembe, s hogy lássam, vajon képes vagyok-e elsajátítani azt, amit tanulnom kell, vagy sem. Amikor elérkezett a halál pillanata, rájöttem, hogy nem is éltem. – Thoreau –

 

Egyesek úgy tartják, hogy a szerelem egy ösztön. Mások úgy vélik, hogy a szerelem egy hullámhossz. Ez ügyben az az igazság, hogy a szerelem nem felcímkézhető. Ez attól sokkalta szentebb, minthogy felcímkézhető legyen. Engedd meg magadnak, hogy szeretetet adj és kapj mind önmagad, mind mások számára, teljes odaadással és feltétel nélkül. S ebben a teljes odaadásban átéled, amint a tudatosságod kiterjed. Érezni fogod a téged teljesen körbeölelő mennyei boldogságot.

 

10.) Öleld kebledre a természetet

 

Lépj kapcsolatba a természettel, a susogó lombokkal, a színpompás virágokkal, a fenséges fákkal, az örökké változó felhőkkel és a csordogáló vízzel. Légy hálás a téged körülvevő természetnek, amiért a természetben eltöltött idő sohasem megy veszendőbe. Érezd a belső béke és egyediség mély érzését, mivel ebben az érzésben találhatók azok a válaszok, amelyeket keresel.

 

11.) Meditáció és gyakorlás

 

A meditáció megnyitja az önmagad és a tudatosság magasabb birodalmai között ívelő közvetlen kapcsolatot. Már egy egyszerű meditáció is hatalmas előnyökkel jár a test, a lélek és a szellem számára. Segíthet abban, hogy kapcsolatba léphess az éneddel, segíthet a gondolati és érzelemi egyensúlyod helyreállításában, a stressz csökkentésében, a rezgésed emelésében, továbbá örömmel és világossággal ajándékozhat meg.

 

Forrás: http://fractalenlightenment.com/28423/spirituality/10-ways-to-expand-your-consciousnesshttp://fractalenlightenment.com/28423/spirituality/10-ways-to-expand-your-consciousness

 

Fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..