Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tutanhamon földön kívüli tőre

Tut király, avagy Tutanhamon (Tutankhamon) talán az egyik legismertebb a fáraók közül. Ez a tény számos okkal magyarázható. Népszerűségében minden bizonnyal szerepet játszott, hogy az egyik leghírhedtebb fáraónak, a nagy vallási reformernek. Ehnatonnak volt a fia, ugyanakkor édesanyja kilétéről már jóval kevesebbet tudhatunk. Manethón valószínűleg őt Rathotisz néven említi. 

Tutanhamon azzal vonult be a köztudatba, hogy Howard Carter vezetésével egy régészcsoport megtalálta a szinte érintetlen sírját, melyet állítólagosan a „múmia átka” védett. Ez és a sírjában talált pazar kincslelet az elmúlt közel száz évben elegendő volt ahhoz, hogy szinte folyamatosan rivaldafényben tartsa a mindössze 9 évig uralkodó fiatal fáraót. De ez utóbbi kijelentés nem teljesen fedi a valóságot, mert helyette főként Ay és Horemheb uralta a birodalmat. Ez egy külön történet.

 

Az elmúlt évben Tutanhamonra azzal irányította a Sors ismét a figyelmet, hogy sírjában újabb titkos kamrákat fedeztek fel.

 

Egy elgondolkodtató felfedezésnek számít az ifjú fáraó tőre, amely tovább mélyítette ezt az egyiptomi enigmát. Tudniillik a tőrt 1925-ben Howard Carter találta. A fáraó jobb combjához erősítve bukkant rá. Kinézetre egy arany markolatú kést képzeljünk egy hegyikristály gombbal, és most következik az érdekes rész, ugyanis a vas pengét egy arany tokba helyezték, melyet oldalt liliomok, tollak és sakálfej díszített.

 

Most talán mindenki a sakállal vagy a liliomokkal kezdene el foglalkozni, én azonban legalább ennyire érdekesnek találom a vasat!!!

 

Először is, durván Kr.e. 14. században járunk Egyiptomban. Rendkívül kevés vasból készült tárgyat találtak a régészek, mivel a hivatalos kutatások szerint az ókori egyiptomiak a Kr.e. 8. századik nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a vaskohászatnak. Ezért is kezdtek komoly vizsgálatokba Tutanhamon tőrével kapcsolatban.

 

Röntgen-fluoreszcencia mérések segítségével megállapították, hogy vasmeteoritből készült a pengéje. Ráadásul a készítője szakmája mestere lehetett, erre utal a tőr kidolgozottsága is. Ha meggondoljuk, a mesterembernek nem volt túl sok minden, amin gyakorolhatott volna, mivel a meteoritokból származó vas ritkaságszámba ment és értéke meglehetősen borsos volt akkortájt.

 

A földön kívüli eredetre utal a kutatók szerint a penge összetételében a magas nikkel- és kobalttartalom is. A vas pedig egyértelműnek tűnik, hogy a világűrből érkezett fém volt. (Érdekességképpen megjegyzem, hogy az egyiptomiak nem „vasnak” hívták ezt a fémet, hanem a saját nyelvünkön úgy mondták, hogy „a fém az űrből”.) A földön kívüli eredetet szintúgy megerősítik más, megtalált meteoritoknak az összetételei is.

 

 

Tutanhamon tőre egy istenkirálynak, egy isteni ivadéknak készült becses ereklye volt, amit kozmikus fémből nagy műgonddal készítettek neki. Ez arra is utalhat, hogy az égből származó anyagoknak kultikus jelentőséget tulajdonítottak az ókori egyiptomiak, mivel azok olyan égi erőket konzerválhattak, amelyek már megjárták a Hadak Útját, ha érted, mire gondolok? Szakrális jelentőségük van tehát az efféle ereklyéknek, amit az is alátámaszt, hogy sírban találták, tehát vélhetően túlvilági funkciót is betölthetett a rejtélyes Tutanhamon öröklétében.

 

Bizonyosnak tűnik, hogy Egyiptom esetében újabb földön kívüli kapcsolattal találkoztunk. S tettük ezt anélkül, hogy megemlítettük volna Tutanhamon atyjának, Ehnaton fáraónak a földön kívüli eredetét…

 

Figyelmedbe ajánlom a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: https://napvallas.hu/ és https://www.szarazgyorgy.hu/
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Warning: spl_autoload(): open_basedir restriction in effect. File(reallysimplecaptcha.class.php) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/php73/:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.8.9/bin-Q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt) in /data/a/4/a46377e3-bb3f-440b-a9de-31d489fd933b/boldognapot.hu/web/blog/wp-content/plugins/mailchimp-widget/mailchimp-widget.php on line 37