Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

UFO áldozta fel magát az 1908-as tunguzkai meteorit-esemény során?

Íme, egy csokorra való történet, amely arról tesz említést, hogy az 1908-as tunguzkai meteorit becsapódás egy UFO műve.

 

Először egy 2004-es történet a Pravdából, az egyik orosz újságból, amelyik először számolt be az UFO-kapcsolatról oly módon, hogy közölte: „földönkívüli műszaki eszközök alkatrészeire” bukkantak.

Azután a következő egy 2009-es történet az Egyesült Királyság fősodrású médiájából, amelyikben Jurij Labvin a Tunguzkai Űrkutató Alapítvány elnöke, árulja el, hogy egy űrhajó darabjait találták meg – lásd a fotót alább. Labvin úgy véli, hogy az UFO megkísérelte megmenteni a bolygót azáltal, hogy „feláldozta önmagát” és azért ütközött össze az objektummal, hogy a minimálisra csökkentse a veszteségeket.

A harmadik történet a www.phys.org oldaláról való.

 

1. történet: A kutatók ufó-roncsokat találtak a tunguzkai meteorit helyszínén

 

kép forrása: http://www.darkgovernment.com

A szibériai államban található Tunguzkai Űrkutató Alapítvány kutatóexpedíciójának sikerült megtalálniuk egy földönkívüli műszaki szerkezet alkatrészeit. Az űrből érkezett tárgy, amelyet később Tunguzka meteoritnak neveztek el, 1908. június 30-án zuhant a Földre, az Evenkiya Államban található, Vanavara településtől mintegy 35 kilométerre.

A tunguzkai meteoritot első ízben vizsgáló expedíciót 1927-ben indították. Leonid Kulik volt a küldetés vezetője. Azonban, az akkori expedíciónak sohasem sikerült bárminemű égitest maradványaira bukkannia.

Evenkiya Állam sajtószolgálata közlése szerint az expedíció az említett nyáron a régió nyugati részét vizsgálta át.

A küldetés útiterve a légifelvételek elemzésein alapultak. A kutatók azt hitték, hogy egy 1908. június 30-án a Földre zuhant, földönkívüli műszaki szerkezet alkatrészeit fedezték fel. Ráadásul az expedíció tagjai találtak egy úgynevezett „szarvast”, egy követ, amelyet a tunguzkai szemtanúk rendszeresen említenek a történeteikben. A felfedezők eljutattak egy 50 kilós darabot belőle a Krasznojarszkba tanulmányozás és elemzés céljából.

 

kép forrása: http://www.solarviews.com

Általában úgy gondolják, hogy egy hatalmas tűzgolyó száguldott át Közép-Szibéria felett, mielőtt a tunguzkai meteorit felrobbant. A tudósok több száz szemtanú beszámolóját elemezték ki és felfedeztek egy továbbra is megmagyarázhatatlan részletet. A mennydörgésszerű hangok és a hihetetlen fényhatások nem csak a tűzgömb röpte alatt és után voltak láthatók, hanem előtte is.

Ezt különféle szemtanúk – köztük egy politikai számkivetett (magasan képzett személy) is –megemlítette a beszámolójában. Roppant nehéz megmagyarázni a szubjektív tévedéseket, mivel ezek az állítások egymástól függetlenül ismétlődnek. A megfigyelők pedig 30-50 kilométerre voltak a becsapódás helyszínétől.

 

kép forrása: coolinterestingstuff.com

A lökéshullám nem okozhatott ilyen hangot: a bolida hagyhat maga után hangot, de soha nem előzheti meg azt. Az egyetlen elfogadható magyarázat egy erős elektromágneses jelenséggel lehel kapcsolatos, jóllehet a tudósok ebből a szempontból nem végeztek teljes körű vizsgálatot e téren.

Egy másik körülmény a tárgy mozgásával kapcsolatos. Az 1920-as és ’30-as években gyűjtött, szemtanúktól származó vallomásokra alapozva, a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a bolida délről észak felé repült. Azonban, a fák pusztítása azt bizonyítja, hogy a test keletről nyugati irányba haladt. Ez azért jelentős, mert erre az irányra lehet következtetni a szemtanúk történeteiből.

 

Különös az az állítás, hogy több bolida repült el a szibériai fák felett 1908-ban. Ez a nézőpont eléggé megalapozatlannak tűnik – egy szemtanú sem látta a bolidákat azon a napon. Tudományos körökben vitát váltott ki egy másik teória, amelyben F. Zigel professzor azzal állt elő, hogy egy meteorit került be a föld légkörébe, majd a meteorit a pályája csúcspontját elérve egy 40 megatonnás robbanás során robbant fel.

 

forrás: http://english.pravda.ru/

 

2. történet: UFO, amely feláldozta magát értünk

 

Egy tudós azt állította, hogy egy UFO 100 évvel ezelőtt direkt összeütközött egy meteorral, hogy megmentse a Földet a pusztulástól.

Dr. Yuri Labvin, a Tunguzkai Űrkutató Alapítvány kitart amellett, hogy egy idegen űrhajó 1908. június 30-án Szibéria felett feláldozta magát, hogy megakadályozza egy gigantikus meteorit becsapódását.

Állítása szerint ez vezetett a tunguzkai esethez – az erős robbanást 15 megatonnára becsüli –, amely 80 millió fát döntött ki közel 2590 négyzetkilométeren.

A szemtanúk vallomása egy ragyogó fényről és egy hatalmas lökéshullámról számolt be, de mivel a terület gyéren lakott volt, így senki sem vesztette életét.

A tudósok többsége úgy gondolja, hogy a felszín felett mérföldekkel felrobbanó meteorit okozta a robbanást.

Azonban, Dr. Labvin úgy véli, hogy a színhelyen talált, különös jeleket tartalmazó kvarc táblák egy nem földi vezérlőpult maradványai, amelyek azután értek földet, hogy az ufó beleütközött a hatalmas sziklába.

Azt mondja: „Nem áll rendelkezésünkre olyan technológia, amelynek segítségével ilyenfajta rajzokat tudnánk kristályokba metszeni. Olyan vas-szilikátot is találtunk, amelyet sehol máshol, csakis az űrben lehet előállítani.”

 

kép forrása: http://www.coolinterestingstuff.com

Nick Pope, brit ufószakértő, aki a Védelmi Minisztérium UFO-kutató csoportját vezette 1991 és 1994 között, azt mondta, hogy „A tunguzkai robbanás a világ egyik legnagyobb rejtélye”.

 

„Az előző elméletek azt sugallják, hogy egy üstökössel való összeütközés lehet az ok, vagy egy mini feketelyuk, vagy egy darabka antianyag. Ez az új elmélet még ennél is furcsább.”

 

„Egy elemzést kell elvégeznünk a kvarctáblákon, hogy megbizonyodhassunk afelől, hogy így áll-e a helyzet vagy sem.”

 

forrás: http://www.thesun.co.uk

 

3. történet: A kutatók azt mondják, hogy a tunguzkai esemény egy ufó-szerencsétlenség volt: megtalálták a földönkívüli űrhajó roncsait.

 

A szibériai államban található Tunguzkai Űrkutató Alapítvány kutatóexpedíciójának sikerült megtalálniuk egy földönkívüli műszaki szerkezet alkatrészeit, amely 1908. június 30-án zuhant le. Ráadásul az expedíció tagjai találtak egy úgynevezett „szarvas”, egy követ, amelyet a tunguzkai szemtanúk rendszeresen említenek a történeteikben. A felfedezők eljuttattak egy 50 kilós darabot belőle Krasznojarszkba tanulmányozás és elemzés céljából.

 

2004 júliusában expedíció indult Evenkia-ba, hogy megfejtse a tunguzkai meteoritként is ismert, népszerű csodálatos jelenséget. A Szibériai Közösségi Állam Alapítvány („Tunguzkai Űrkutatás”) által szervezett expedíció (fordító megj.: 2004-es év) augusztus 9-én fejezte be a vizsgálatait a helyszínen. 2000 óta ez volt az első expedíció.

A kutatók a légifelvételekre támaszkodva nagyobb területen vizsgáltak át Poligusa falu környékét, annak az űrből érkezett tárgynak a darabjai után kutatva, amely 1908-ban a Földnek ütközött.

 

A tunguzka esemény

 

A tunguzkai esemény 1908. június 30-án, a szibériai Tunguzka folyó közelében bekövetkező robbanás volt a levegőben. A légnyomás a becslések szerint 60 millió fát döntött ki 2150 négyzetkilométeren.

Ezen a napon a helybéliek egy, az égboltot keresztül szelő, óriási tűzgolyóra lettek figyelmesek, amely Napként ragyogott. Néhány perccel később, egy villanás történt, amely bevilágította az égbolt felét. Majd egy lökéshullám következett, amely négyszáz mérföldes körzetben ledöntötte a lábukról az embereket és betörte az ablakokat.

 

kép forrása: http://www.centrosib.info

A robbanást Eurázsia-szerte észlelték a szeizmikus állomásokon, és akkora légnyomás-ingadozást idézett elő, hogy a Nagy-Britanniában nem sokkal korábban felfedezett barográfok (légsúlymérők) is érzékelték.

Az utána következő hetekben, az Európa és Nyugat-Oroszország feletti éjszakai égbolt annyira fényes volt, hogy az emberek olvasni tudtak mellette. Az USA-ban található Smithsonian Asztrofizikai Obszervatórium és a Mount Wilson-i Obszervatórium több hónapon keresztül visszaesést mért a légkör átlátszóságában.

A későbbi becslések szerint a robbanás ereje 10-15 megatonnás lehetett. Az idei évig a számos expedíció dacára sem sikerült megtalálni annak az objektumnak a maradványait, amely az esetet okozta.

forrás: www.phys.org

http://beforeitsnews.com

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..