Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ufológia kontra ezotéria

Összeegyeztethető-e az ufológia és az ezotéria? Belefér-e a test, a lélek és a szellem egységével foglalkozó irányzat filozófiájába a földönkívüli lények létezése? Vagy ez a kérdés csak a laikusokban merül fel? Vannak-e kizáró okai – például vallások – az idegenek létezésének? Vagy mindenki kollektív hallucináció áldozata, netán elmebeteg?

 

Az ezotéria mindig is a belső tudásra fókuszált. A belső tudást pedig egy anyagtalan létben kereste. Eddig a pontig a vallások, a filozófiák, de még a legmodernebb mai tudomány is egyetért. Azután megjelentek az eltérő megismerési utak, amelyek repedéseket, majd szakadékokat vontak az irányzatok közé. Holott, nem lett volna szabad hagyni ezt a folyamatot eszkalálódni.

A megismerés mindig ugyanabból a fundamentumból kellene, hogy kiinduljon, lévén, minden az Egyből, a Teremtőből, a Végső Valóságból, az Életből származik, illetve ered. Az „csak” másodlagos kérdés lehet, hogy ki hogyan személyesíti meg, illetve megszemélyesíti-e egyáltalán a közös alapot.

 

A probléma gyökerei tehát a lét különválasztásában, feldarabolásában, merev és könyörtelen elkülönítésében keresendő, sehol máshol. Azok a vallások, amelyek merevek – ezt dogmatizmus is hívhatjuk –, csak idő kérdése és meg fognak bukni. Nem másért, csupán azért, mert nem elégítik ki valódi belső megismeréssel az emberek igényeit. Helyette meséket és homályos ígéreteket adnak. Hasonlóképpen saját dugájába dől, avagy saját farkát kergető kutyához hasonlít a tudomány és a minden filozófia, amely nem tanúsít nyitottságot az új, az ismeretlen, a felfedezésre váró létmódok irányába.

 

Ha egy eszmerendszer komolyan gondolja, hogy a valóságot kutatja, ha ténylegesen holisztikus és nem csak a nevében vagy elméletben, akkor egyszerűen nem zárhatja ki a létezők sorából mindazt, amit még meg sem ismert, illetve az ismeretlent. Feltételezni dolgokat, illetve megelőlegezni a bizalmat valamilyen irányban nem butaság, hanem szükségszerű álláspont a továbblépéshez. Ha nincs terv a fejemben a házamról, akkor hogyan magyarázom el a tervezőnek az elképzeléseimet? Mondhatjuk-e, hogy ha a ház egyelőre csupán a fejemben létezik, akkor az hazugság, nonszensz vagy hülyeség a realitás szempontjából? Nem. Csupán azt, hogy az egy másik realitás, amit majd akkor láthatunk, ha megépítem.

 

Az ufológia sokak szerint hálátlan, szerény véleményem szerint azonban nagyon is izgalmas és motiváló kutatási terület, mivel egy szokatlan szemszögből közelít az élet felfedezetlen szférájához, nem kevesebbre vállalkozva, mint a földönkívüli intelligens élet létezésének, fejlődésének, valamint az emberiséggel való közös jövőjének kutatására. Mert a lényeg a kapcsolatfelvételben, a tudás átadásában, a védelemben és a segítségnyújtásban, a támogatásban van. Ha létezik egy galaktikus etikai kódex, akkor annak mindenképpen tartalmazni kell az „élni és élni hagyni” elvén kívül, a szabad akarat és az adok-kapok törvényét is, amely szavatolhatja a kölcsönös segítségnyújtást is.

 

Etikátlan dolognak tartom, hogy a történelemből sokan igyekeztek kitörölni a földönkívüli lények beavatkozásának fizikai bizonyítékait, ami szerencsére nem sikerült maradéktalanul, mert nem sikerülhetett. A szellemi bizonyítékokat pedig még kevésbé sikerült elmismásolni. Ugyanakkor egyelőre nem érzem az emberekben az egyöntetű hitet a földönkívüli civilizációk létét illetően. 

Azt azonban nem kétlem, hogy a Sors bárkit bármikor könnyűszerrel meg tudna győzni arról, hogy idegenek léteznek. Kérdezzünk meg egy eltérítésére emlékező személyt, és győződjünk meg erről. Ennyi ember nem hallucinálhatja ugyanazt!

 

A legmeglepőbb azonban az volna, ha kiderülne, hogy az ősi vallási könyvek szerzőinek és a mai laboratóriumi tudósoknak egy részét a földönkívüliek támogatták részint tudással, részint más módon. Teoretikusan kérdezem, hogy valamilyen felsőbb intervenció nélkül hogyan lehetne ma műholdas navigációs rendszerünk, nanotechnológiánk és atombombánk?

 

A valódi ezotériának tudnia kell, hogy idegen lények léteznek, hiszen az ezoterikus tanítások és a rejtett energiák adta képességek birtokában erről minden látónak és tudónak tudomása van. Az más lapra tartozik, hogy ezt hogyan, mikor és milyen szándékkal hozzák nyilvánosságra.

Egy magasabb rendű faj nyilván jól időzítene és nem feltétlenül jelentené be előre a terveit, mivel az Univerzumban sokféle ellentétes érdekű és szándékú lény élhet, akik ezt megakadályozhatnák. Azon kívül, ha valamilyen oknál fogva a bejelentések nem bizonyulnának hitelesnek, akkor az emberekből ellenérzéseket, kételyt váltanának ki, ami az ezotériától, a spiritualitástól és az ufológiától való eltávolodásukat eredményezhetné. Ezután már nem tulajdonítanánk a bejelentő szavainak akkora súlyt, mint korábban.

 

Azonban, ha éppen az ezotéria és az ufológia lejáratása a nem titkolt célja egy ilyen médiumi úton érkező üzenet-közvetítésnek, akkor a kreált hír elérheti eredeti célját, hiszen a kétely magvainak adhat táplálékot, s egy idő után az embereket már sajnálatosan nem érdekelné, hogy ki vagy mi volt a hír forrása, mert azt az egész ezotériával és ufológiával azonosítanák. Innen nézve a nevetségessé tétel jól működhet.

 

Hangsúlyozom, hogy az ufológiának és az ezotériának van közös nevezője egymással és a valósággal. A manapság tapasztalható emberi széthúzás azonban befészkelte magát ezekbe a berkekbe is. A csalások és csalók itt is nap mint nap megjelennek, de ezek függetlenek a valódi tényektől, eredményektől és  ami a legfontosabb: semmit nem változtatnak meg a jövőben, ugyanis legfeljebb arra hatnak, aki bedől nekik.

Jó igazságkeresést kívánok mindenkinek!

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..