Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ufót filmeztek Mexikóban

2012. október 26-án 20:43-20:45 között a vulkánok aktivitását ellenőrző vállalat küldött egy felvételt a Televisa híradási részlegéhez, amelyen úgy tűnik, hogy egy azonosítatlan repülő tárgyat láthatunk, amint egy hatalmas tűzhányóba csapódik. Ezúttal ennek a rejtélynek eredünk a nyomába.

 

Mexikó egyik leghíresebb aktív tűzhányója, a Popocatepetl körül nem ez az egyetlen ufó-észlelés. Tulajdonképpen a lakosság számára már nem is számít olyan eget rengető szenzációnak, hogyha szabad szemmel az égre tekintve, ember alkotta repülő masinákhoz egyáltalán nem hasonlító, többnyire fényes, elképesztő sebességgel száguldó szerkezeteket pillantanak meg.

 

A néhány nappal ezelőtti észlelés azonban nagyobb visszhangot váltott ki a szokottnál, mivelhogy a tévéhíradó jóvoltából a környékbelieken kívül az egész világ tudomást szerezhetett a káprázatos tüneményről.  A szóban forgó felvételt egy olyan kamera készítette, amely a néhány nappal korábban kitört vulkánt filmezte napi 24 órában.

 

A rögzített felvételeket elemzésnek vetették alá és több szakértőt is felkértek az ügy véleményezésére. A tudósok egyelőre a tanakodáson kívül nem sokra jutottak. Nem igazán tudnak elfogadható és tudományosan is helytálló magyarázatot adni a jelensége. Így csak még inkább terjed a pletyka, miszerint egy földön kívüli civilizáció küldöttét sikerült lencsevégre kapni.

 

A felvételen látható, amint a Popocatepetl tűzhányó kráterébe egy fénycsóva érkezik. Nem tudni azonban, illetve erősen vitatott, hogy vajon becsapódott-e a forró lávába, vagy sem. Erre egyelőre semmilyen nyom vagy kísérőjelenség nem utal.

 

Az Noticieros nevű mexikói televíziós csatorna több szakértőnek is megmutatta a felvételeket. Az eddigiek alapján a következő információkkal rendelkezünk:
A felvételen látszik, hogy a Popocatepetl kráter közelében lévő Zamoni csúcsba „egy nagyjából 1km hosszú és 200m széles” fényes cső alakú tárgy vagy tünemény esik, vagy netán repül bele. (A televíziós felvétel elérhető a cikk végén található linken.)

 

A szkeptikus szakértői jelentés szerint, amelyet Margarita Rosado, az UNAM csillagásza, A Csillagászok Nemzetközi Szövetségének tagja adott, nem látható, hogy honnan jön a jelenség, de egy repülőgép sebességénél biztosan gyorsabban mozog, illetve úgy látszik, mintha egyenesen a vulkánba esne.

Mivel nemrégiben újra aktívvá vált a tűzhányó, ezért a környéken betiltották a légi forgalmat, így kizárható, hogy a légtérben közlekedő repülőgépekből levált, „eltévedt” alkatrész lenne látható a képeken.

Mivel a fénycsóva esésben van, így akár természeti jelenség vagy tényező is lehetne. Felfele mozgásnál más lenne a helyzet.
Szinte teljesen kizárható a vulkánból feltörő és visszaeső tárgy vagy egy óriási „meteorit” elmélete, mert nincs esési fénynyom.
Ami a jelenség különlegességét adja, az a határozott vonalú forma, ami nagyon erősen fénylik több színben és az árnyéka is látszik.
Nem észlelhető sem légköri, sem a feltörő gázokra való mozgási ráhatás!
Várható lenne fényben vagy hangban valamilyen robbanásszerű hatás, de ilyet nem észleltek.
Végül, de nem utolsó sorban a szakértő megjegyzi, hogy nincs kizárva a videó hiba, tehát egyelőre további bizonyítékra és megerősítésre volna szükség.

 

Egy másik asztronómus és videós szakértő október 30-i véleménye szerint ez a két másodpercnyi bevillanás eredhet egy távoli galaktikus mozgásból vagy akár egy egyszerű videó hibából is.

Egy általam megkérdezett, a spirituális témákban igen jártas, külföldi szakértő szerint az ezotériával és az ufológiával foglalkozó szakemberek között több teória is felvetődött a jelenséggel kapcsolatban.

Lássuk, milyen elméletek és kérdések forognak még az emberek fejében!

  • A mi fizikánk szerint ilyen nagyságú, tömör anyagi tárgy nagy sebességgel biztosan okozott volna légmozgást a feltörő vulkáni gázokban.
  • Kérdés, hogy miként jöhet létre egy fényjelenség egy ennyire határozott formával ilyen kiterjedésben?
  • Talán egy magasabb dimenzióba nyíló bejáratot, illetve anomáliát láthattunk a felvételeken, amely a vulkánban munkálkodó gigászi erőknek a segítségével nyílt meg?
  • Esetleg egy olyan fényjelenséget sikerült lefilmezni, amely éppen a vulkán mögött húzott el? Na, de éppen a vulkán közepénél?
  • Még az is kiderülhet, hogy valaki hamisította a felvételeket.

 

Summa summarum, egyelőre még senki nem tudja biztosan, hogy mi állhat a jelenség hátterében. De így 2012 végéhez közeledvén mindenesetre érdekes anomáliával van dolgunk. Mi jöhet még?

 

Forrás: http://www.youtube.com/watch?v=FWGEFLh7P-M

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..