Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Új Asztrológia

A világegyetemünkről és az önmagunkról szóló ismereteink az elmúlt évtizedekben megsokszorozódtak és napjainkban évről-évre megtöbbszöröződnek. Iszonyatos információfejlesztés és adatáramlás zajlik az életünkben. A legújabb felfedezések és a legfrissebb elméletek tükrében szükségszerű újragondolnunk a stabilnak és lezártnak hitt tudásunkat, mert könnyen kiderülhet, hogy sok rejtélyt csak most kezdünk megérteni.

 

A tudomány és az ezoterika szintézisén sok élvonalbeli tudós és kutató fáradozik. A legkomolyabb Nobel-díjasok vagy arra jelöltek olyan elméletekkel rukkoltak elő az elmúlt években, ami messze túlmutat a klasszikus fizika és mechanika határain és egyre jobban megközelíti az ősi, több ezer éves ezoterikus tanításokat.

Ilyen a kvantumfizika és a holisztika esete. A kvantumfizika már bebizonyította, hogy a világunkat nem darabolhatjuk fel egymástól függetlenül létező kisebb egységekre. Az atomoknál kisebb világokban az összes tárgy és esemény kölcsönös kapcsolatban áll egymással. Ez azt is jelenti, hogy minden egy egészet alkot, az egésznek a szerves része és bármilyen parányi eleme is legyen a rendszernek, befolyással és hatással van a rendszer egészére, illetve a többi részre. Minden mindennel összefügg – ezt fürkészi és tárja fel az egység elméletével foglalkozó holisztika. Vizsgáltjuk meg, mennyire békésen megfér egymás mellett a kvantumfizika és a holisztika!

 

Először is, azt kéne valahogy értelmeznünk, hogy miként függ össze minden mindennel. Ezt úgy képzelhetjük el a legkönnyebben, mint egy egyetemes hálózatot, vagy szaknyelven mezőt, amelyben minden energia és információ megtalálható és dinamikus módon áramlik benne. Vagyis ez egy energiamező, amelyben az erők (energiák) áramlanak és egyben egy információmező is, amelyben az információk elraktározódnak és terjednek. Mellőzve a kacifántos elnevezéseket, lényegében arról van szó, hogy egy erőtengerben foglalnak helyet a csillagok, a bolygók, az élőlények és általában a létező dolgok. Ebben a mezőben nem a fénysebesség a leggyorsabb, hanem a „gondolat”, azaz az információ. Abban a pillanatban, hogy valaki valamire gondol, máris hozzáférhető az a gondolat az univerzum legtávolabbi szegletében is. A klasszikus fizika szerint évmillióig tartana a fénysebességgel történő utazás univerzumunk egyik végétől a másikig. E hatalmas és mindent átható információs mezőben viszont szinte minden azonnali és nincsenek távolságok. Az összeköttetés tehát tökéletes, akár erőhatásokról, akár az információk terjedéséről legyen szó. Ebből a szemszögből, az ilyen csodálatos és forradalmian új teóriák tükrében, vegyük górcső alá ezúttal az asztrológia ősi tudományát!

 

önismeret2

 

A csillagos égbolton megtalálható megannyi objektum több-kevesebb hatással van a földi viszonyokra: az ember életére, egészségi, pszichés, lelki állapotára, a társadalmi jelenségekre, a történelem alakulására, fajunk evolúciójára, a tudati fejlődésünkre egyaránt. Eddig úgy hitték, hogy a bolygók, csillagok tömege és a Földtől mért fizikai távolságuk a legmeghatározóbb a tekintetben, hogy milyen hatást képesek kifejteni ránk. Ez egy mechanikus megközelítés és közel áll a tömegvonzás elméleti modelljéhez. Ez a teória jelen felfedezéseink szerint kiegészítésre szorul, hiszen a mezőelméletek fent említett típusai szerint elképzelhető, hogy egy naprendszerünkön kívüli égitest ugyanúgy, vagy alkalmasint akár intenzívebben hathat a földi életre, mint mondjuk a tőszomszédságunkban levő Hold. E szerint más galaxisok, például szomszédunk, az Androméda-köd, épp oly fontos lehet, mint a közeli Mars vagy Vénusz. Sőt, gondolkozhatunk nagyobb léptékben is, távoli csillagködök, ritkán visszatérő üstökösök és tőlünk több száz fényévre található állócsillagok döntően befolyásolhatják az életünket. Miért? Mert bár a fizikai távolság hatalmas, az energiamezőkön és az információmezőkön át minden lerövidül, sőt azonnalivá válik, szóval nincsenek távolságok.

 

Ezen érdemes elmorfondírozni, mert merőben újszerű gondolkodást indíthat be bennünk. Ugyanis az ősi egyiptomi, sumér és maja csillagfejtés töredékeiben szereplő, sok tíz és százezer évre előre utaló és visszamenő, meghökkentően precíz adatok, és máig megfejthetetlen bonyolultságú időszámításuk, valamint prognózisaik azt feltételezik, hogy alkotóik jobban ismerték a kozmosz titkait, mint korunk nagyra becsült tudósai. Bárhogy is, az a tudás elveszett, most nekünk kell újra felfedeznünk és felépítenünk többek között az asztrológia egyetemes rendszerét. Azt gondolom, hogy megéri eltöprengenünk a csillagtudomány eme kérdésein, mert általa jobban megismerhetjük a múltunkat, a jelenünket, a jövőnket és magát a sorsunkat, valamint ez lehet majdan az egyik közös nyelvezet köztünk és az univerzum fantasztikusan sokféle kultúrája között.

 

Boldog napot!

 

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..