Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vajon a csodagyerek, Ramses Sanguino, egy valódi telepata?

Vajon egy új csodagyerek látta meg a napvilágot? Ramses Sanguino az Amerikai Egyesült Államokban született öt éves fiúcska, aki számos szokatlan képességgel rendelkezik. Figyelemre méltó nyelvi és matematikai érzékével ámulatba ejtette szüleit és a tudósokat egyaránt. Ha pedig ez nem volna elegendő, akkor ezen kívül még számos egyéb ok létezik, ami miatt a srác gyaníthatóan egy valódi telepata. A tudósok most már módfelett érdeklődnek a fiú emberfeletti képességei iránt.

 

Ramses édesanyja, a 32 éves Nyx szerint, fia már kétéves korában elkezdett más nyelveken beszélni és négy évesen algebrai egyenleteket oldott meg. Nyx elkezdte megörökíteni és a YouTube-ra is feltölteni fia telepatikus képességét, és az elismert neurológus, Dr. Diane Powell, a Harvard Orvosi Karának egykori tanára, úgy érezte, hogy fel kell vennie vele a kapcsolatot.

 

„Dr. Powell, aki a John Hopkins Egyetemen végzett és magánpraxist folytat Medford Oregonban, a telepátiakutató vizsgálata során tanulmányozni kezdte Ramses képességét. Powell úgy gondolja, hogy a telepátia egyfajta alternatív kommunikációs forma lehet az autista gyermekek és a szüleik között. Ahogy fogalmazott: reménytelenül szeretnének egymással kommunikálni, de nem tudnak.”

 

1.0

Dr. Powell, Ramses és Nyx (Rauridh Connellan/Barcroft USA)

 

Powell ezt mondta: „Ha meggondoljuk, amennyiben meg tudnánk állapodni az elsődleges nyelvünket illetően, akkor arra tökéletesen megfelelne a telepátia. Számos olyan autista gyermeket találtam, akik esetében telepatikus képességről számoltak be, s magam szerettem volna látni őket és eldönteni, hogy értékelhetők-e és gyakorlati úton is tesztelhetők-e szigorú, ellenőrzött körülmények között.”

 

Eddig három alkalommal találkozott Ramses-szel. Minden alkalommal teszteknek vetette alá a képességeit. Az egyik ilyen találkozó alkalmával Dr. Powell véletlenszám-generátort alkalmazott számok kiválasztására, amiket Nyx-nek (az édesanyának) le kellett írnia, majd koncentrálnia kellett rá, s csak azután kérték Ramses-től, hogy írja le azokat. Powell azt állította, hogy Ramses jól teljesített.” – adta hírük a Catholic Online.

Nyx Sanguino egy művész és állítása szerint Ramses 38 számot sorolt fel úgy, hogy nem látta azokat. Elmesélte, hogy fia képességei valódiak és az otthon készült videó-felvételek nem betanított jelenetek.

 

Egy másik teszt alkalmával Powell 17 számot írt le úgy, hogy Ramses nem látta azokat. Köztük volt egy kétjegyű szám is. Powell közölte, hogy Ramses képes volt 16-ot helyesen beazonosítani a 17-ből, köztük egy kétjegyű számmal.

 

Sanguino így fogalmazott: „Elképedtem, amikor elkezdtük Ramses-t tesztelni. Köztünk nagyon mély kapcsolat van, aminek valahogy köze van a képességeihez, azonban ez minden képzeletemet felülmúlja. Nem tudom, miként értelmezzem. Reménykedem abban, hogy Dr. Powell végül majd némi válasszal fog szolgálni.”

 

Ramsest jelenleg otthon tanítják, s már képes felfogni a négyzetgyököket és le tudja írni az egész periódusos rendszert. Sanguino azt mondta: „Még mielőtt megszületett volna, tudtam, hogy különleges ember lesz, aki majd megváltoztatja a világot.”

 

Később elmondta: „Még csecsemő korában sem játszott játékokkal, csak olvasni szeretett. Mindössze 12 hónapos volt, amikor olvasni kezdett. Angolul, spanyolul, görögül és kicsit japánul kezdett beszélni. 18 hónaposan az egész szorzótáblát ismerte angolul, spanyolul, s megtanulta a periódusos rendszert és az összes atom-rendszámot.”

„Megtanítottam pár nyelvre, de fogalmam sincs, hogy honnan tud kicsit hindiül, arabul vagy héberül 3 éves kora óta. Talán a számítógépen keresztül sajátította ezeket, amit gyakran bekapcsolva hagyunk. Elvittem iskolába, de az egy rémálom volt.”

„Csupán ő tudott az osztályban írni. A tanár első látásra megkedvelte és kis professzornak szólította. De Ramses hamar elkezdte kijavítani őt helyesírási és a matematikai téren, minekután a tanár elkülönítette őt a többiektől.”

 

„Ki kellett vennem az iskolából és haza kellett vinnem. Mindenki másnál sokkal előrébb tartott. Ő más és az emberek nem képesek megérteni a gondolkodásmódját. A számok megszállottja és mindent megszámol: a házakat, a könyveket, a betűket és nem hajlandó megmoccanni, míg nem végzett az összessel.”

 

„A játszópajtásainak matematikai kérdéseket tesz fel és olykor nehezére esik barátságokat kötni. Aggódom amiatt, hogy végül magányos ember lesz belőle.”

 

1.1

 

Dr. Powell a kutatási programján belül tovább tanulmányozza a gyerekeket a világ minden tájáról és bízik abban, hogy be tudja íratni Ramsest egy tehetséges autista gyerekeknek szóló iskolába. Szerinte Ramses a világ 5 legjobb savant-gyermeke között van. Neki speciális diákoknak készült iskola való, ahol kamatoztatni tudja az intellektusát és segítséget kap a benne rejtő lehetőségek kibontakoztatására.

A Savant-szindrómáról itt tudhatsz meg többet: https://hu.wikipedia.org/wiki/Savant-szindr%C3%B3ma

 

Sanguino egyetért: „Remélem, hogy egy napon Ramses feltalálja a rák ellenszerét vagy valami más nagyszerű dolgot. Olyan okos, hogy néha még engem is megijeszt. Azt szeretném, ha világ legjobb neveltetésében részesülhetne és boldog lenne.”

 

Még legalább másik hét gyermek esetében mutatkoznak telepatikus képességek azok közül, akiket Dr. Powell eddig vizsgált és úgy döntött, hogy kutatását kifejezetten e rendkívüli jelenségnek szenteli.

 

Powell ezt mondta: „Biztos vagyok benne, hogy a telepátia ugyanolyan létező jelenség, mint az a sok dolog, amit eddig a tudomány voltaképpen már elfogadott. Soha semmit nem jelenthetünk ki százszázalékosan, de megtapasztaltam a bizonyítékokat. Ami más tudósokat illet, általában nem hisznek a telepátiában.”

 

Mindenki döntse el, mit gondol erről! Vajon Ramses egy telepatikus képességgel megáldott gyermek vagy ez csupán egy kidolgozott átverés? A nyelvi és a matematikai képességei valódiak, vagy csupán begyakoroltak?

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/is-wonder-child-ramses-sanguino-a-real-telepath/

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..