Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vajon a Tudás Fája volt-e a Feljegyzések Csarnoka? – A tiltott tudást őrző ősi könyvtár nyomában

Nincs univerzális egyetértés a Bibliában említésre kerülő Tudás Fájának értelmezését illetően. Vajon valóban létezett a Tudás Fája? Lehetséges volna, hogy a Tudás Fája egy olyan könyvekkel teli titkos ősi könyvtár volt, amit a halandó embereknek nem volt szabad elolvasniuk? Vajon egy és ugyanazon dolog volna a Tudás Fája és a Feljegyzések Csarnoka?

 

Mi a Jó és a Rossz Tudásának fája?

 

Az Édenkertben állott a Tudás Fája, Ádám és Éva azt az utasítást kapta, hogy ne érjen hozzá és ne egyen a fa gyümölcséből.

 

Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. 

De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert amely napon eszel róla, meghalsz.”

(Genezis 2: 16-17) Idézet forrása: http://szentiras.hu/SZIT/Ter2

 

Ez volt az egyetlen növény, amit tilos volt az ember számára megenni, máskülönben meghalt volna.

 

2.1

 

A bibliatudósok és a történészek megpróbálták elmagyarázni, hogy miért is volt annyira veszélyes a Tudás Fájának gyümölcse. Négy gyakori interpretáció létezik arra nézve, hogy mit is jelent a jó és a gonosz ismerete.

 

A szexuális ismeretek – Eme fának gyümölcséből való fogyasztás a szexuális vágy kezdete.

Mindentudóság – A fa gyümölcsének evése a mindentudás elfogyasztásával ajándékozna meg.

Erkölcsi ítélőképesség – A tudás fájáról való étkezés felruházza az embert az erkölcsi helyzetek értékelésének és a jó-rossz közötti választásnak a képességével.

Isteni bölcsesség – A bibliai bölcsességirodalom arra kéri a hallgatóságát, hogy „szerezze meg a bölcsességet”, de ugyanakkor figyelmezteti, hogy valaminő bölcsesség létezik az emberi kiváltság felett.

 

Ebben az esetben a negyedik értelmezési mód roppant érdekes, mivel amennyiben mindnyájan tudatában lennénk, akkor a tudást jó és rossz célokra egyaránt felhasználhatnánk.

 

Vajon a Tudás Fája a Feljegyzések Csarnoka volna?

 

A Feljegyzések csarnoka egy ősi mitikus könyvtár, melyről sokan úgy vélik, hogy a dinasztiákat megelőző Alapítók tudását foglalta magában, a későbbi egyiptomiakét, akik papiruszon és számos vésett aranybevonatú tekercsen őrizték meg az elveszett atlantiszi civilizáció részleges történelmét. Valamilyen módon a Feljegyzések Csarnoka az Alexandriai Könyvtárra emlékeztet, amely az ősi görögök tudásának adott otthont, ugyanakkor ez két különböző ősi könyvtárat takar.

 

2.2

Vajon a Tudás Fája egy ősi könyvtár volna?

 

A Feljegyzések Csarnokát sohasem sikerült beazonosítani, s még azt sem tudjuk, hogy létezett-e egyáltalán, viszont több ókori író és történész említést tesz róla, így például Manethón és Plutarkhosz is.

 

A Feljegyzések Csarnokának helyét mindig is rejtély övezte. Számos alternatív, ősi történelmet kutató úgy sejti, hogy a gízai Nagy Szfinx mancsai alatti terem takarja a legendás atlantiszi Feljegyzések Csarnokát.

 

Zahi Hawass, az egyiptomi kormány piramisokért és a szfinxért felelős műemlékvédelmi főfelügyelője nem szívleli azt a feltételezést, miszerint a Szfinx esetleg idősebb, mint maga az egyiptomi civilizáció, s bizonyára nem osztja azt a véleményt sem, hogy egy ősi titkos könyvtárat rejtettek a Szfinx mancsai alá.

 

Több kutató próbált már közelebb férkőzni az igazsághoz, így például John Anthony West, amerikai író, előadó, idegenvezető és a Szfinx vízeróziós geológiai hipotézisének támogatója. Westet és csapatát Hawass kiutasította a lelőhelyről és megtiltotta nekik, hogy további kutatásokat folytassanak a Nagy Szfinxen. West nem az egyetlen olyan kutató, akit távozásra szólítottak fel. Számos nemzetközi archeológust utasítottak arra, hogy szüntesse be az ásatásokat és a Nagy Szfinx tanulmányozását.

 

2.3

 

Edgar Cayce (1877-1945), becenevén az Alvó Próféta, egy amerikai keresztény misztikus volt, aki azt állította, hogy a Nagy Szfinxet Gízában Kr. e. 10500-ban építették a letűnt atlantiszi civilizáció túlélői. Cayce azt is közölte, hogy az atlantiszi túlélők egy „Feljegyzési Csarnokot” rejtettek el, ami a hajdani műveltség valamennyi bölcsességét és az emberi faj igaz történelmét is tartalmazta. Cayce próféciái szerint a Feljegyzések Csarnokát 1996 és 1998 között fogják majd újra felfedezni és megnyitni.

Ez nem következett be.

 

Hawass ásatásokat végzett a gízai Nagy Szfinx teste alatt 1998-ban, s olyan alagutak bejáratait fedezte fel újra, melyek nyilvánvalóan természetes barlangokba vezetnek közvetlenül a Szfinx alá. Semmilyen műkincset nem találtak akkoriban, azonban Hawass rámutatott arra, hogy gyanúja szerint további barlangok is lehetnek a struktúra alatt.

 

A Nagy Szfinx alatti terület nagyrészt továbbra is feltáratlan és számos föld alatti ősi titkot rejthet, melyekről jelenleg semmi sem tudunk. Az is elképzelhető, hogy a Feljegyzések Csarnoka valóban létezik, a bölcsesség ősi könyvtára egy egészen más helyen van elrejtve.

 

2.4

Vajon az Édenkert tiltott gyümölcse olyan könyveket jelképez, melyeket az embereknek nem kéne elolvasniuk?

 

Talán az Édenkert tiltott gyümölcse tiltott tudás jelképe lehet. Ha így áll a helyzet, akkor talán a Tudás Fáját szándékosan rejtették el azok elől, akik megkísérelhetik felfedni a titkokat, mivel azok olyan információkat rejtenek, melyeket fel lehet használni a világ leigázására, s végül az egész emberi faj vesztét okozhatják.

 

A történelmi feljegyzések azt bizonyítják, hogy a hatalom rossz alkalmazása gyakorta katasztrófákhoz vezet. A Kilenc Ismeretlen Emberről, a világ egyik legnagyobb hatalmú titkos társaságáról azt beszélik, hogy az emberiség elől elrejtett titkos tudás őrzői.

 

Mindegyikük egy különleges könyv birtokában volt. Vajon a Kilenc Ismeretlen Ember ismeri a Feljegyzések Csarnokának helyét?

 

Bármi is legyen a Tudás Fája, tény, hogy a Biblia a legtitokzatosabb könyvek egyike, ami csak létezik. Tele van lenyűgöző történetekkel, melyek fontos emberekről, eseményekről, szokatlan tárgyakról, prófétai figyelmeztetésekről, metaforákról és ősi jelképekről szólnak.

 

A metafora egy szó vagy mondat, amit két eltérő dolog, elképzelés, gondolat vagy érzés összehasonítására használunk annak érdekében, hogy egyértelműbb leírást nyújthassunk, de a metafora használata során az eredeti jelentés néha megkopik.

 

A kiterjedt vizsgálatok ellenére sok bibliai történet homályba burkolózik, s a Tudás Fájának rejtélye egyike az izgalmas bibliai misztériumoknak.

 

Megjelent a könyv 2

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.messagetoeagle.com/was-the-tree-of-knowledge-perhaps-the-hall-of-records-a-mysterious-ancient-library-containing-forbidden-knowledge/

 

Translated and re-printed with the persmission of MessageToEagle.com

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..