Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vajon egy ősi civilizációt rejtőzik az Antarktisz jégmezője alatt?

Vajon egy hajdan volt, elveszett civilizáció népesítette be az Antarktiszt egykoron? Lehetséges volna, hogy a mitikus letűnt atlantiszi kontinens a jég vastag rétegei alá temetkezett?

 

Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy az Antarktisz a legbarátságtalanabb hely.

 

„Télvíz idején a part menti állomásokon mért havi átlaghőmérséklet -10°C és -30°C fok között ingadozik, viszont a hőmérséklet gyorsan emelkedik fagypont fölé, amikor a téli szelek melegebb viharokat sodornak az antarktiszi partok felé.

 

A belföldi magasabb fennsíkon hidegebbek a feltételek annak magasabb fekvése, magasabb földrajzi szélessége és az óceántól való távolsága folytán. Itt a nyári hőmérsékletnek meg kell erőltetnie magát, hogy -20°C foktól melegebb legyen és a havi középértékek -60°C-ig zuhannak telente. A vostoki állomás tartja a földfelszínen valaha mért leghidegebb hőmérsékleti rekordot a maga -89,2°C fokával.” – állítja a British Antartctica Survey.

 

A tudósok szerint az Antarktisz, a Föld legdélebbi földrésze már évmilliók óta vastag jégpáncél foglya.

 

Az efféle légköri feltételek évmilliók óta semmiféle életet nem tesznek lehetővé ott.

 

Ennek ellenére bizonyos felfedezések arra mutatnak rá, hogy okunk van újraértékelni az Antarktiszról szóló jelenlegi tudásunkat.

 

Példának okáért, amennyiben az Antarktisz már évmilliók óta jég alatt van, akkor vajon az amerikai tudósok hogyan tudtak kihalászni a Déli Jeges-tenger (Déli-óceán) medréből olyan mintákat, amelyek bizonyították, hogy nemrégiben az Antarktisz folyói egy jégmentes terület allúviumi (hordalékos) anyagait szállították egészen a tengerig?

 

bal kép: Amíg az Antarktiszt 1818-ig „fel nem fedezte” a modern civilizáció, nem meglepő, hogy egy 19. századi korábban készült térkép csak üres térséget mutat ott, ahol jelenlegi tudomásunk szerint az Antarktisz található. jobb kép: Így ismerjük ma az Antarktiszt.   Alsó kép: Az 1531-es Oronteus Finaeus világatlasz, egy Charles Hapgood professzor által bemutatott térkép, mely számos régebben készült forrás másolata, mára elveszett. Az Antarktisz – Terra Australis-ként jelölve – tűnik fel ezen a térképen a megfelelő helyen nagyjából a megfelelő formában, azonban sokkal nagyobb, mint manapság és még nagyobbnak tűnt a legutóbbi jégkorszak alatt, mint 12 000 évvel ezelőtt volt.

bal kép: Amíg az Antarktiszt 1818-ig „fel nem fedezte” a modern civilizáció, nem meglepő, hogy egy 19. századi korábban készült térkép csak üres térséget mutat ott, ahol jelenlegi tudomásunk szerint az Antarktisz található.
jobb kép: Így ismerjük ma az Antarktiszt.
 
Alsó kép: Az 1531-es Oronteus Finaeus világatlasz, egy Charles Hapgood professzor által bemutatott térkép, mely számos régebben készült forrás másolata, mára elveszett. Az Antarktisz – Terra Australis-ként jelölve – tűnik fel ezen a térképen a megfelelő helyen nagyjából a megfelelő formában, azonban sokkal nagyobb, mint manapság és még nagyobbnak tűnt a legutóbbi jégkorszak alatt, mint 12 000 évvel ezelőtt volt.

 

Graham Hancock a következő kérdést teszi fel: „Vajon az Antarktiszt a jégkorszak egyik elveszett civilizációjának geográfusai térképezhették fel több mint 12 000 évvel ezelőtt? Netán néhányat e térképek közül lemásoltak, amikor az eredetiek tönkrementek és emiatt mindig újra meg újra másolatokat készítettek belőlük, s néhány később készült példány a mai napig is fennmaradhatott?”

 

Ugyanakkor, amennyiben az Antarktiszt olyan hosszú időn keresztül jég borította, akkor néhány ókori térkép miért ábrázolja zöldnek, azaz jégmentesnek az Antarktiszt? Erre egy példa Piri Reis térképe, amely 1513-ban Konstantinápolyban készült, és amit 1929-ben fedeztek fel. A térkép széljegyzetei között Piri Reis kifejtette, hogy ő nem okolható a kartográfiáért és a térkép néhány korábbi forráson alapul.

 

Néhány kortársának birtokában lévő „korábbi források” nem juthattak hozzá a szükséges információkhoz az akkori felfedezőktől, mivel abban az időben senkinek sem volt tudomása Antarktisz létezéséről.

 

http://ufoplanet.ufoforum.it/

http://ufoplanet.ufoforum.it/

 

Ezt a hatalmas jégbirodalmat egészen 1818-ig nem fedezték fel. Mindazonáltal, valaki – egy hajdani ismeretlen civilizáció – sokkal korábban látogatást tett a jégmentes Antarktiszon. Piri Reis térképe számos figyelemre méltó régebbi térkép összeállított gyűjteménye. Charles H. Hapgood professzor, aki az ősi térképeket, valamint a jégmentes Antarktiszt kutatta a közelmúltban, saját elméletekkel állt elő az „Ősi tengeri királyok térképei” című könyvben.

 

Hapgood úgy gondolja, hogy az admirális által felhasznált forrástérképek valójában még régebbi időkre visszanyúló kútfőkön alapulnak.

 

http://www.diegocuoghi.com/

http://www.diegocuoghi.com/

 

Egy ismeretlen és technológiailag igen fejlett civilizáció rajzolta a térképeket, amely kiváló navigációs eszközöket alkalmazott.

 

Vajon kik lehettek ők?

Vajon egy olyan kultúra lehetett, akiknek a tagjait az istenek tanították a navigáció tudományára? Egy olyan civilizáció, amely később kozmikus katasztrófa martalékává vált, s csupán néhányan menekültek meg? Amennyiben ez történt, akkor ez arra is utalhatna, hogy a mitikus Atlantisz egy része pihenhet a vastag jégtakaró alatt.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/lostcivantarctica.php#ixzz3bn3KFL8n

Boldog napot!

Száraz György

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..