Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vajon miért bántják ennyire az egyházat?

Hatalom-átvételi aktus zajlik a nagyvilágban. Összeesküvések, titkos paktumok, suba alatti megállapodások, fals tömegtájékoztatás, manipulált média és egy alaposan kifundált terv –így jellemezhető címszavakban az, ami most a világban zajlik. De kik állnak a háttérben? Miért nem elégednek meg a politikai és gazdasági hatalommal a pénzoligarchák? Miért akarják az egyházra is kiterjeszteni a hatalmukat? Vagy mindig is az övék volt a vallási hatalom, és mostanság csak átrendeződésről van szó?

 

Az a Napnál világosabb, hogy a hatalomért egyes érdekszervezetek, illetve szövetségek mindenre hajlandók. Több kutató is feltételezi, hogy minden idők egyik leghírhedtebb titkos társasága, az Illuminátusoké, nem szűnt meg a rend feloszlatásával akkor, amikor Weishaupt és Knigge, a két vezető meghasonlott egymással és a bajor választófejedelem 1784. június 22-én rendeletet adott ki a rend működésének betiltásáról, hanem látens módon folytatta aknamunkáját. A korábbi „megvilágosodottak” – ezt jelenti az illuminátus szó – beépültek bizonyos titkos vagy hivatalos bürokratikus szervezetekbe, továbbá utódszervezeteket hoztak létre és a mai napig következetesen dolgoznak az egész világra kiterjedő projektjükön.

 

Aki kicsit is járatos a vallástörténelemben, vagy legalábbis ismeri a Biblia utolsó könyvének tartalmát. egyszersmind a titkos társaságok históriáját, könnyen párhuzamokra lelhet. Nem is olyan elvont és elvetemült teória, hogy a Jelenések Könyve egy eleve elrendelt világprogram, amelyet az Illuminátusok (bár hivatalosan nem léteznek, mégis maradjunk ennél a névnél) érdekkörei meg kívánnak valósítani. A fondorlatos hatalmi piramis briliáns szabálya, hogy senki sincs tisztában valójában azzal, hogy a felette álló szintek pontosan mit is akarnak véghezvinni. Sőt, minden szint szentül meg van győződve arról, hogy jó célok érdekében teszi, amit tesz. Csak a végeredmény után derülhet ki azonban, hogy voltaképpen mit is hívtak életre az alkotók.

S most nem csak szimplán elméletekről beszélünk, hanem a globalizációról és az uzsoracivilizációról: az „egyetlen világkormány, egyetlen pénz, egyetlen hadsereg” eszméjéről, mely túlzás nélkül kezd alakot ölteni a 21. század elején.

 

Az „Illuminátusok” már több mint kétszáz éve gyakorolják a totális irányítást a világban végbemenő pénzmozgások fölött. Legyen elegendő arra emlékeztetnem, hogy anno a Rothschildok privát boszorkányklubjának is gúnyolták az Illuminátus Rendet.

Az alapító agytröszt, Adam Weishaupt pedig, aki rabbi fiaként látta meg a napvilágot, majd katolikus és jezsuita tanulmányokat folytatott, s végül ateista lett, hét pontban foglalta össze az Illuminátusok célját.

Ezek az alábbiak:

  1. minden fennálló kormányzat megdöntése
  2. a magántulajdon eltörlése
  3. az öröklés megszüntetése
  4. a patriotizmus felszámolása
  5. a vallás megszüntetése
  6. a házasság eltörlése
  7. egy világkormány létrehozása

 

Összességében hat fennálló „dolog” megszűntetése egyetlen cél érdekében. Ez diktatórikus rendszert sejtet, mégis ha mélyebben belegondolunk, ma ezt az új világrendet építjük, vagy építtetik fel velünk. A szlogenek, amiért mindenki hajlandó az életét feláldozni: liberalizmus, felvilágosodás, emancipáció, a tudás gyarapítása, és így tovább. Gyakorlatilag mindez csak ideológia, mert a valódi cél mindvégig titokban marad.

 

S itt jön képbe a Vatikán, a nagy titkok tudója, amely az egyik legbefolyásosabb állam a Földön, s amely uszkve 1,3 milliárd lelket irányít. Hipotézisem szerint amennyiben az Illuminátus, azaz „Fényhozó” Rendnek sikerül befolyását kiterjeszteni a Vatikánra, avagy ha mindvégig házon belül volt, akkor most megerősítenie azt, akkor elképesztő hatalomra tehet szert. Megjegyzem, a Fényhozók Rendje (Illuminatusok) egy jellegét tekintve luciferi tanokra épülő szervezet, minthogy a Lucifer szó is Fényhozót jelent. Természetesen a hatalom alapja mind gazdasági-politikai, mind vallási fronton a pénz, a pénz és a pénz. Így azon már nem lepődünk meg, hogy a vallási hatalom alapja mindig is a birtokolt vagyon volt, illetve értékmérő gyanánt a pénz szolgált. De vajon mikortól számít a Vatikán gazdasági hatalma meghatározónak?

 

Paul L. Williams író erről a következőket írja: „1977-ben, kevéssel a halála előtt VI. Pál azt mondta: »A sátán füstje beszivárgott a templomokba. Körüllengi az oltárt.« Mikor lépett be a sátán a római katolikus egyház szentélyébe? Mikor vettek diadalt a pokol kapui az egyház fölött? Egyesek szerint a lateráni egyezmény 1929. február 22-i aláírásakor. Mások egy jóval korábbi dátumra mutatnak, egy 312. évi tiszta, októberi reggelre, amikor Miltiades, Róma hajlott korú, megviselt püspöke térdet hajlott Konstantin római császár előtt, hogy egyháza elnyerje a mérhetetlen gazdagság és hatalom ígéretét.”

 

További adalék, hogy a Vatikán Banknak 2012 júniusáig kell teljesítenie az Európai Unió átláthatósági kritériumait, hogy felkerülhessen a „kifehérített” európai bankok listájára. Miért? Amúgy nem patyolat tiszta a vatikáni költségvetés? Nem lennék meglepve, ha visszásságokat találnának egyes szakértők a mérhetetlen összegekkel operáló és éppen ezért átláthatatlan vatikáni pénzügyletekben.

 

Az egyház tekintélyén esett erkölcsi csorba azonban még a gazdasági hatalmat is felülmúlja. Szomorú és kétségtelenül kiábrándító, hogy az elmúlt években kongresszust kellett tartaniuk az egyháziaknak a szexuális visszaélések elleni fellépésről. A megrontási ügyek felderítésével foglalkozó vatikáni főnyomozó, Charles Scicluna, a „hallgatás kultúrájának” nevezte azt a légkört, amely az egyházban történt gyermekmegrontási ügyeket körbelengi. A hozzáférhető adatok szerint 2001 óta több mint 4000 gyermekmegrontási ügyre vonatkozó gyanú érkezett be a vatikáni Hittani Kongregációhoz. Ezek közül a Spiegel Online szerint 1000 eset 2009 után történt.

Az ismertté vált gyermekmolesztálási ügyek – vizsgálatok, perek, kártalanítások, rehabilitációk – az amerikai szakértők becslése szerint eddig több mint kétmilliárd dollárjába került a katolikus egyháznak.

 

Talán ha nem gyakorolna a vallási jogkörökön kívül gazdasági és politikai hatalmat is az egyház, s tagjai nem a bűnről és erkölcsről papolnának, miközben vaj van a fülük mögött, az egyházat talán nem érné ennyi – sok esetben jogos – támadás. Én már csak a költői kérdést tenném fel itt a végén: miért támogatnak egy ilyen intézményt még mindig az emberek?

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..