Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Városi legendák – A fuldokló kutya

forrás: www.thesun.co.uk

– Gyerünk! Gyerünk! Menjél már, idióta!

Türelmetlenül csapott Joanne Mercedes típusú sportkocsija kormányára. Milyen bosszantó, hogy beleszalad egy dugóba! Úgy tervezte, hogy koradélután, három órakor, eljön a munkahelyéről, hogy lehetőséget adjon magának egy kis pihenésre és egy fürdőre, mielőtt a helyi teniszklubba megy egy találkozóra. Azonban éppen három előtt tíz perccel egy ügyfél toppant be, akivel két órába telt, mire végzett. Amikor kilépett az irodájából, a Highlight Reklámügynökség többi alkalmazottja már hazament. 5.30 volt akkor, amikor Birmingham központjában beragadt a dugóba, és azt remélte, hogy 6.30-kor már a teniszklubban fog egy megbeszélést vezetni. Semmi ideje nem fog maradni egy forró fürdőre.

 

Az előtte lévő forgalom végre mozgásba lendült. Egy gyors mozdulattal a középső sávban termett, hogy jobbra kanyarodhasson, és hogy a fennmaradó fél mérföldet a csendes külvárosi utcákon átszáguldva tegye meg az otthonáig. Miután megállt a kocsifelhajtón, kipattant az autójából és berohant a házba. Amint kinyitotta az ajtót, majdnem elesett Sheba-ban, aki mögötte állt.

Szia, Sheba! – mondta, miközben lehajolt és megsimogatta a nagy németjuhászkutya fejét. – Most nincs rád időm, de kiviszlek, amint visszaértem a teniszklubból.

 

Csak ezután vette észre, hogy valami nincs rendben a kutyával. Úgy tűnt, mintha Sheba köhécselne vagy fuldokolna, a gyomra olyan ütemesen pumpált, mintha megpróbálna valamit felöklendezni. Nyilvánvalóan igazán kínozta valami és nehezen kapott levegőt, szomorú szemei kétségbeesetten bámultak Joanne-ra.

 

– Ó, a francba! Ez is éppen jókor jött! – mondta Joanne magának, miközben ledobta az aktatáskáját és lehajolt, hogy közelebbről szemügyre vehesse a mai nap beteg kutyusát. Közelebbről nézve, Sheba nagyon rosszul festett, így Joanne átlátta, hogy tüstént az állatorvoshoz kell vinnie. Szerencsére az állatorvosi rendelő csupán néhány utcányira volt, így Joanne villámgyorsan bepakolta a még mindig köhögő és fuldokló kutyát a kocsijába.

forrás: http://www.lifewithdogs.tv/

Amikor odaért, a rendelő már zárni készült aznapra. Szerencsére Dr. Steine még nem ment el. Miután konstatálta Sheba állapotát, gyorsan behozta az irodájába.

– Úgy tűnik, mintha valami a torkán akadt volna. – mondta Dr Steine. Már nem kellene túl sok hozzá, hogy kijöjjön.

– Nézze, doktor úr, rohanásban vagyok, oda kell érnem egy megbeszélésre. Itt hagyhatnám őt Önnel, majd beugrok érte? Tíz perc múlva itt vagyok érte és felveszem, azután elviszem magammal a megbeszélésre. Rendben van?

– Persze. – mondta az orvos. – Menjen csak! Tíz perc múlva találkozunk.

 

Joanne ismét bepattant az autójába és pár perc alatt megtette a házáig tartó oda-vissza utat. Amint újra belépett az előszobába, az ajtónál található asztalon lévő telefon csörögni kezdett. Aggódva vette fel, hátha még egy olyan dolog lesz, ami keresztülhúzza a számításait.

Doktor Steine vagyok. – mondta az izgatott hang. – Maga az, Joanne?

Természetesen én vagyok. – mondta Joanne, meglepve a hanghordozását. – Senki más nem lakik itt.

Azt akarom, hogy azonnal hagyja el a házat! – hallatszott a doktor hangja. – Most rögtön! Éppen most indulok magához és a rendőrség is bármikor ott lehet. Várjon meg minket odakint.

A telefonálásnak ezzel vége szakadt. Joanne mereven bámult rá. Össze volt zavarodva, és egy kissé megijedt az orvos hangjában bujkáló riadtságtól. Visszatette a kagylót, majd kihátrált az ajtón és kirohant az utcára.

 

Ebben a pillanatban egy villanófényű rendőrautó vette be élesen a kanyart és fékcsikorgás közepette megállt a ház előtt. Két rendőr szállt ki belőle. Miután gyorsan leellenőrizték, hogy valóban ő a ház tulajdonosa, a nyitott ajtón berohantak a házba át anélkül, hogy bármiféle magyarázattal szolgáltak volna. Joanne addigra már teljesen összezavarodott és nagyon megrémült. Ekkor érkezett meg az orvos.

 

– Hol van Sheba? Minden rendben van vele? – kiáltott Joanne, miközben a kocsihoz rohant.

– Jól van, Joanne. Eltávolítottam azt a valamit, amitől fulladozott, és most már jól érzi magát.

Éppen akkor bukkant elő a két rendőr a házból, egy sápatag embert vonszoltak magukkal, aki sötétszürke pulóvert és farmert viselt és szemmel láthatóan alig tudott járni. Mindenütt csupa vér volt.

 

– Istenen! – mondta Joanne.  Hogy a fenébe jutott be? És honnan tudta, hogy ott volt bent?

– Azt hiszem, ez bizonyára egy betörő. – közölte a doktor. – Tudtam, hogy ott van, mivel amikor végre kihúztam Sheba torkából azt a valamit, ami megakadt benne, akkor kiderült róla, hogy az három emberi ujj. Nem gondolom, hogy nagyon boldog lehet a betörő.

http://web2.uvcs.uvic.ca/elc/studyzone/410/reading/dog.htm

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..