Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vilcabamba: Az inkák elveszett megalitikus városa

Vilcabamba egy olyan ősi inka város, amely a fenséges Inka Birodalom utolsó menedéke volt, amíg 1572-ben a spanyol hódítás martalékává nem vált. Valószínűleg ez egyike a számos inka városnak, amelyekről sejtelmünk sem volt. A települést „lerombolták” és „elfelejtették”, majd az inkák elveszett városaként kezelték. Olyan óriási kőépítményeket találunk ott, melyek kihívást jelentenek a logikánknak. Továbbá olyan különleges „dudorokkal” (bütykökkel) is találkozunk a megalitikus köveken, melyek az Ollantaytambo-ban, Puma Punku-ban, Sacsayhuaman-ban, Coricancha-ban és Abüdoszban találhatók egyebek mellett.

 

3.1

https://hiddenincatours.com/

 

Érdekes, hogy Manco inka – a város alapító atyja – Ollantaytambo-ból Vitcos-ba, majd onnan Vilcabamba-ba vonult vissza.

 

A város feledésbe merült, míg 1892 körül újra fel nem fedezte és Vilcabamba la Vieja, avagy az Öreg Vilcabamba néven be nem azonosította Cuzqueños Manuel Ugarte, Manuel López Torres és Juan Cancio Saavedra.

 

A helyre Hiram Bingham hívta fel a figyelmet 1911-ben kiadott Az inkák elveszett városa című könyvével, melyben részletezi, hogy a hely kb. 130 kilométerre terül el Cuzcotól nyugatra. Mindazonáltal, miként azt a különféle szerzők kifejtik, Binghamnak fogalma sem volt jelentőségéről, s meg volt győződve arról, hogy a Machu Picchu a legendákban szereplő Vilcabamba, az ősi inkák elveszett és utolsó menedéke.

 

Ugyanakkor ez az inka város nem csupán történelme okán figyelemre méltó. Az ott található megalitikus építmények hihetetlenül emelik a lelőhely jelentőségét.

 

A Vilcabamba-ban lévő számos, vésett felületű építmény semmilyen szerszámra utaló jellegzetességről nem tanúskodik, miként a létrehozásuk során feltehetően használt bronz vésőkre sem utal semmilyen bizonyíték.

 

Emiatt tehetjük fel a legfontosabb, egyben legnehezebb kérdést: Hogyan munkálták meg ezeket a hatalmas kőtömböket?

 

3.2

https://hiddenincatours.com/

 

Ráadásul, Vilcabamba rejtélyesen kialakított, „dudoroknak” látszó kövei számos más ősi lelőhelyen megtalálhatók világszerte.

 

Ezek a „dudorok” nagy rejtélyt jelentenek a tudósok számára, akik továbbra sem képesek magyarázattal szolgálni rájuk.

 

Vajon ezek a furcsa „dudorok” az inkákat megelőző korszakból származó technológia bizonyítékai?

 

Igen, természetesen ez előfordulhat, viszont ennek a következtetésnek a levonásához további és mélyebb feltárás szükségeltetik.

 

Nem lehet véletlen, hogy ilyesfajta dudorokkal rendelkező hasonló építményeket találunk Puma Punku, Ollantaytambo lelőhelyein és Amerika szerte.

 

3.3

Vilcabamba régészeti lelőhely Nusta Hispana. Image Credit: Wikimedia Commons.

 

Ilyeneket találunk még Törökországban és Egyiptomban is.

 

Ez azt jelenti, hogy bármik is legyenek ezek a dudorok, a világ minden táján előforduló ősi kultúrák ismerték létrehozásuk módját. Mi lehetett a pontos céljuk? Nem tudjuk. De biztosan fontosnak kellett lenniük, mert a bolygó legjelentősebb és legrejtélyesebb régészeti lelőhelyein vannak jelen. Ollantaytambo-ban, Puma Punku-ban, Sacsayhuaman-ban, Coricanchaban, Abüdoszban, a jeruzsálemi Templom-hegyen és még Menkauré piramisán is megtalálhatók. Mi a közös ezekben a helyekben?

MEGALITIKUSAK. Ezek megalitokból álló építmények, s némelyiküket a leghatalmasabb és tökéletesen összeillesztett kövekből alakították ki. Véletlen volna?

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/vilcabamba-the-lost-megalithic-city-of-the-inca/

 

2017.06.17. jpg

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Miskolc lpg

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..