Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vitatott leletek, melyeket senki sem akar alaposan megvizsgálni: vajon van félnivalónk a felfedezésüktől?

Bolygónkon kétségtelenül létezett már egy rendkívüli mértékben fejlett civilizáció a régmúltban. Jelenleg semmit sem tudunk ezekről a lényekről.

A történelem előtti emberekről a legtöbbet azon leletek alapján tudhatjuk meg, melyeket maguk után hagytak.

 

Azonban, bizonyos történelem előtti tárgyak a jelek szerint frusztrálókká válnak, mihelyt elemzés alá vetik ismeretlen tulajdonságaikat.

 

Ezek közül az egyik egy háromlábú hálózati csatlakozó, amit egy kis gránitdarabba ágyazva találtak.

Annak ellenére, hogy ez a lelet minden kutató rendelkezésére áll, nem sok döntött a tesztelése mellett.

Ehelyett a leletet hamisítványként kategorizálták – minden vizsgálat nélkül.

 

Vajon tartanak valaminek a felfedezésétől?

 

Erre a rejtélyes régészeti leletre véletlenül bukkant 1998-ban John J. Williams villamosmérnök. 

Sok más pontos, bár alábecsült lelethez hasonlóan, ez is egy bizonyíték lehet arra nézve, hogy egy ismeretlen, fejlett civilizáció mesteri szintre fejlesztett egy kifinomult technológiát a jól ismert ókori kultúrák megszületése előtt jóval.

 

Néhány mérnökökkel és geológusokkal folytatott előzetes konzultáció alapján a lelet olyan elektronikus alkotórész kinézetét kelti, ami egy olyan természetesen kiformálódott, már a kőzet kialakulásakor is létezett, kemény gránitkőzetbe ágyazódik, ami földpátból, kvarcból és egy nagyon kis mennyiségű csillámból áll.

 

Ráadásul hasonlít egy XLR konnektorra vagy egy másik nagyon hasonló alkatrészre, s semmi nyoma sincs ragasztásnak, vagy forrasztásnak.

 

Gyenge mágneses vonzást mutat, és az ellenállásmérések feltárták, hogy egy megszakított áramkör erősségével rendelkezik.

 

A háromlábú dugó egy eddig meghatározhatatlan eredetű anyagban rögzült. Nem úgy tűnik, mintha a 0,3 hüvelyknyi átmérőjű darabot gyárilag készítették volna fából, műanyagból, gumiból, fémből, vagy valamilyen más ismert anyagból.

 

A kőbe ágyazódó háromlábú dugó megközelítőleg 100 000 éves. Photo Credits: John J. Williams

A kőbe ágyazódó háromlábú dugó megközelítőleg 100 000 éves. Photo Credits: John J. Williams

 

Williams erős Röntgent használt arra, hogy feltárja, vajon az anyag szerkezeti része belenyúlik-e a kőben levő átlátszatlan belső struktúrába.

 

A kérdés adódik: Miért ágyazódott bele a háromlábú dugó a kőzetbe?

Milyen célt szolgálhatott ez a tárgy?

 

5.2

 

5.3

 

Néhány alternatív történetkutató azzal állt elő, hogy ez a tárgy földönkívüli eredetű vagy talán egy olyan termék, amit egy letűnt civilizáció fejlett technikai szakértelmének tanúbizonysága.

 

5.4

 

A kőzet geológiai elemzése megállapította, hogy a lelet megközelítőleg 100 000 éves.

 

A további tudományos vizsgálatok némi fény derítettek a múlt eme vitatott régészeti leletére és megerősítette, hogy vagy egy bonyolult hamisítvány, vagy annak felfedezése, ami radikálisan megváltoztathatná az emberi történelemről alkotott felfogásunkat.

 

1990-ben egy különös fajta kék követ fedezett fel Angelo Pitoni geológus és archeológus az egyik Nyugat-Afrikában, konkrétan Sierra Leonéban folytatott ásatása során.

 

Elküldte a rejtélyes követ bevizsgálásra több külföldi laboratóriumba is.

 

5.6

Egy rejtélyes kő, amit egy ismeretlen, magasan fejlett civilizáció készített hajdanán.

 

 

A teszteket a Genfi, a Római, az Utrechti, a Tokiói és a németországi Freibergi Egyetemen végezték el. Mindegyik szakértő ugyanazt mondta: a kék kő nem létezik, mivel semmilyen ezen a bolygón ténylegesen létező, ismert kőzetfajtára sem hasonlít.

 

5.5

 

Ebből kifolyólag bizonyára mesterséges kő. Azóta a fehér vénákkal erezett kék követ csak „égi kőnek” vagy az „égből származó kőnek” hívják.

 

Ami az összetételét illeti, több mint 77% oxigént tartalmaz, valamint nyomokban szén, szilícium, kalcium és nátrium található benne.

Összetétele az égi követ a betonhoz vagy a műmárványhoz teszi hasonlatossá, s úgy tűnik, hogy mesterségesen színezett. A környékbeli bennszülöttek ott, ahol a követ megtalálták, már tudtak a létezéséről, mivel ez a kőszerű lelet szokott előbukkanni akkor, amikor a földbe lyukakat ásnak.

 

Egy másik, az égi kőhöz kapcsolódó rejtély, hogy ez a lelet mindig a legalább 14000 évvel ezelőtti talajrétegekben található. A követ minden bizonnyal egy régen letűnt, ismeretlen, fejlett civilizáció készítette.

Forrás: http://www.messagetoeagle.com/forgottencontroversial.php?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=messagetoeaglecom_daily_news_for_08_15_2015#.VdEE9Pntmkr

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..