Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vörös Oroszlán, Bölcsek Köve, Aranycsinálás, Életelixír és Magyarország

A történelem és a valóság határmezsgyéjére tévedünk, amikor az olyan máig megfejthetetlen csodák nyomába eredünk, mint amilyen a Vörös Oroszlán, a Bölcsek Köve, az Aranycsinálás és az Életelixír. Mélységes titkok ezek, melyekről talán már mindenki hallott, de szinte senki sem tud semmi konkrétumot. Az Olvasót ezúttal valami nagyon reális és kézzelfogható bizonyítékkal szeretném meglepni a Vörös Oroszlánnal kapcsolatban.

 

A legtávolabbi idő, amikorra még vissza tudunk nyúlni az időben, ha alkímiáról van szó, Atlantisz.

Mi, akik bepillanthattunk a történelem rejtett soraiba, jól tudjuk, hogy az alkímia nem teljesen az, amit manapság a könyvek közölnek róla. Valaha létezett a Föld prehistóriájában (írott történelem előtti idejében) egy sziget, mely maga volt a földre szállt csoda. Lakói nem egyszerűen felemelkedett mesterek, megvilágosodottak voltak, hanem a teremtő titkaiba a legmagasabb szinten beavatott lények, akik szinte mindent ismertek a teremtő Nagy Művéről, amit csak lehetett. Ők fektették le a későbbi korok mágiájának és alkímiájának az alapjait. Erről Felemelkedés napi előadásaimban részletesen szoktam beszélni.

 

 

Atlantisznak ez az oldala rejtett és a mi szempontunkból most csak annyi érdekes, hogy az atlantidák a természetfeletti, illetve isteni világok erőit és lényeit voltak képesek varázslataikhoz megidézni és velük szorosan együttműködve alkottak és teremtettek szépet, jót és harmonikusat. Nem pusztítottak, nem ártottak, nem fondorkodtak, tiszta és nemes alkotásokat hoztak létre és békés eszmék szerint éltek. Voltaképpen mindent kihoztak abból a korszakból, amit csak lehetett.

 

Atlantisz után másfajta világkorszak köszöntött a Földre: ősi idegenek és emberek sokféle generációja váltotta egymást, melyekről a Biblia csak óriásokként beszél, vagy egyáltalán meg sem említi őket. De a tudást átmentette egy Lélek, aki jelen volt Atlantiszban és később rendszeresen minden főbb korszakban minden kiemelkedő történelmi eseménynél. Őt többek között Hermész Triszmegisztoszként ismeri a világ. Az ő neve egybefonódott az alkímiával, lévén, ő mentette át Atlantisz teljes tudását a későbbi műveltségekbe.

 

Ennek a mérhetetlen, emberi ésszel felfoghatatlan titokuniverzumnak egy részét kapták meg a mi őseink (ősturániak, szkíták, hunok, majd magyarok), a titkok többi részén Egyiptom és Amerika tőkultúrái osztozhattak.

Hermész Triszmegisztosz tehát az Alkímia Atyjának tekinthető az emberiség vonatkozásában, hiszen ő fektette le a királyi művészet alapjait. Isten volt, vagy „csupán” egy felemelkedett mester, vagy megvilágosodott, vagy egy testet öltött félisten, földönkívüli lény vagy angyal? Mindenki döntse el hite és meggyőződései szerint. Számomra Ő a Forrás.

 

 

Csalafinta Hermész sok mindenkinek sok mindent adott tudásából és erőiből. Így volt idő, amikor Mózest és nővérét, Mirjámot avatták be a hermetikába. Ők alkimisták is voltak.

Imhotep szakrális egyiptomi csodáit is a hermetikus mágia, gyógyításait az alkímia eszközeivel hajtotta végre.

Sokat vitázott egymással Arisztotelész és Platón, de az alkímia működése felől egyiknek sem volt kétsége, mivelhogy olyan alkimista bölcsességre tettek szert, amely nélkül aligha lettek volna képesek korszakalkotó meglátásaik lefektetésére.

A középkori mesterek közül kétségtelen tény, hogy Albertus Magnus, Nicolas Flamel, Paracelsus ismerték a Bölcsek Kövének elkészítési módját.

De tulajdonképpen mi az aranycsinálás lényege. Mint mindig, ezúttal is forduljuk a profikhoz, ne a kívülállók döntsék már el, hogy mi fán terem az alkímia.

 

Albertus Magnust idézem:

„Az alkimisták legfontosabb feladata az alacsonyabb rendű fémek megnemesítése. Igaz változtatásról van szó, és nem szofisztikus szemfényvesztésről.”

 

A kép a 2017. júliusi ÉBRESZTŐ TÁBORUNKBAN készült.

 

Néhány megjegyzés az előbbiekhez:

Nem csalásról van szó. Aki ezt hiszi, az biztosan nem az alkímiából indult ki.

Az „átváltoztatás” több síkon értendő: mást jelenti test, és mást lelki és szellemi síkon.

Nem adható át ez a tudás akárkinek, mivel önző földi célokra nem használható a Vörös Oroszlán.

Több egyházi szent alkimista volt.

Pápai bulla tiltotta az alkímiát. (XII. János pápa adta ki) – Ha nem lett volna hatásos, akkor aligha foglalkozott volna vele a Szentszék (Vatikán).

Különleges fénytörésbe helyezi ezt a pápai bullát, hogy állítólag XII. János maga is az alkímia adeptusa volt, s kísérleteiről egy neki tulajdonított könyv is szól. Vajon ez egy mesteri hamisítvány vagy egy agyafúrt, figyelemelterelő egyházi hadművelet?

A legnemesebb szellemi irányzatnak tűnik az alkímia, amely messze áll a profán céloktól.

A Biblia tiltja az alkímia és a mágia gyakorlását, ami megint csak eszünkbe juttatja a „Nem zörög a haraszt…” kezdetű mondást.

Az alkímia lényegét tekintve természettudomány, csak annak egy magasabb foka. Nem véletlen, hogy neves természettudósok – és itt nem Isaac Newtont fogom megemlíteni a példa kedvéért, hanem Roger Bacont – hitt a Bölcsek Kövének létezésében.

Az alkímia az őse a kémiának, a kettő nincs ellentmondással egymással, sőt egyik a másikból következik.

Olykor maguk a teológusok – az egyház emberei is – alkimisták voltak. Jó példa erre Richardus Anglus.

Egyes alkimisták meglepően hosszú életűek voltak, mivel az életelixírek segítségével képesek voltak egészségüket akár évszázadokig is fenntartani.

 

A vélemények és ellenvélemények, a töredékes és éppen ezért vitára inspiráló információk után térjünk rá a Bölcsek Kövének 2017-es valóságára, melyet volt alkalmunk megtapasztalni, lefényképezni, sőt még lekamerázni is élőben, a helyszínen.

 

Szeretném leszögezni, hogy a 2017-es nyári táborunk nem az aranycsinálásról szólt és nem is az élethosszabbító elixír elkészítéséről, hanem arról, hogyan tudjuk önmagunkból kibontakozni azt a csodát, akik itt és most vagyunk. Önfejlesztő módszerek átadásáról volt tehát szól. Tábounk egyik estéjén a jelenlévők egy csodának lehettek a részesei, amikor Horváth Zoltán jóvoltából a Vörös Oroszlán segítségével egy különleges utazást tettünk a múltba.

 

 

Ezúttal csak annyit fűznék ehhez, hogy a Vörös Oroszlán egy hosszadalmas alkimista-mágikus eljárással létrehozható entitás, bizonyos értelemben egy „élő lény”, akinek/aminek segítségével tér és idő korlátjain túlra lehet nyúlni, s különleges kapcsolatot lehet létesíteni a természetfelettivel.

Mivel Ízisz időszakában járunk, ezért Ízisz egyik ősi erőit szólítottuk és hívtuk meg a résztvevők számára, hogy töltse fel őket olyan erőkkel, melyek közelebb juttatják őket saját belső egyensúlyukhoz.

Alkimista demonstrációnkat nem titokban végeztük el, hanem a jelenlévők szeme láttára, akik személyesen is élvezhették és megtapasztalhatták, milyen is a Vörös Oroszlán működés közbe. Erről fotókat is közlünk a cikk mellé.

Úgy vélem, az adeptusokon és néhány kimagasló személyiségen kívül eddig nem sok mindenki mondhatta el magáról, hogy testközelből érezhette a Vörös Oroszlán csodás látványát és lehengerlő erőit.

Reméljük, hogy jövőre is lesz alkalmunk megtapasztalni a Vörös Oroszlán egy újabb csodáját.

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..