Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wu Wei – Alkotóerőd mindennapi megélése

A valódi alkotóerő megélése létfontosságú.

Az egykori taoisták úgy tanították, hogy az alkotóerő (kreativitás) egy olyan eszköz, amelyen keresztül összekapcsolódhatunk és összehangolódhatunk a Chi és a spirituális energia mindenre kiterjedő univerzális rezgésével.

 

http://www.legendgroup.in/

 

A személyes Wu Wei tanításom az, hogy…

 

Az Univerzum Taója vagy Útja az, hogy alkosson, átalakuljon és belefolyjon a bőség, a kegyelem  és a szeretet energiájába. A te alkotó imaginációd (elméd képteremtő képessége) is ugyanezt az utat járja be – ez az Egység.

 

Valamennyi energia – az alkotóerőt is ideértve – elkerülhetetlenül kifejezésre jut, nem megtartható, s nem elfojtható. Ez az, amiért annyira lényeges, hogy kapcsolatba lépj az alkotóerőddel és pozitív, hiteles, ösztönző, ötletgazdag és találékony módon „áramoltasd” azt.

 

Ez különösen igaz életed olyan erőpróbát igénylő időszakaira, amikor próbára van téve a harmonikus Wu Wei és a belső energiáid – kiváltképp az alkotóerőd és az alkotó képzeleted erői – egy szempillantás alatt kibillennek az egyensúlyukból, mint valamiféle súlyos inga. Amikor ez történik, a kreatív elméd vagy negatív, félelmetes és szörnyű forgatókönyvet képzel el, vagy fordítva: azt súgja, hogy egyáltalán nincs alkotóerőd, vagyis nincs jövőképed, nincs eredetiséged, nincs leleményességed, nincs megoldásod és nincs reményed!

 

Mindkettő energetikai szélsőség korlátozó és megszorító, továbbá olyan „vészjelző” negatív érzelmi benyomásokat eredményez, amelyek azt sugallják neked, hogy kifogytál az alkotóerődből. Ezzel egy időben érzékenyebbé válsz a kritikára, mind önmagad irányába (önmagaddal való beszélgetés), mind másokkal szemben. A kritika mindig csak hidegzuhanyként fog hatni az alkotóerőd tüzére, illetve elfojtja vagy gátolja az energiádat.

 

Ennél fogva az én üzenetem az, hogy mindig meg kellene becsülnöd a kreativitásodat, szeretetteljes ellenőrzés alatt kellene tartani önmagadban, s törődnöd kellene azzal, hogy pozitív módon jusson kifejezésre, ily módon lehetővé válik a számodra, hogy békés egyensúlyod saját Wu Wei központjában maradj, ahol a leginkább együtt tudsz rezegni az Univerzális Energiával és a Forrással.

 

Ünnepeld meg a kreatív energiádat, s a leglényegesebb az, hogy állítsd a Magad szolgálatába! Ne feledd, hogy az alkotóerő egy nagyon személyes dolog: ez a természetes és kreatív kapcsolat veled született jogod, ami lehetővé teszi a számodra, hogy kifejezhesd önmagadat, és fenntartja a saját „Te”-det, avagy a legmagasabb fokú igazságodat, erkölcsi tisztaságodat és az osztatlanságodat.

 

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/

 

Tao javaslatok

 

Ideális esetben legalább naponta egyszer ténylegesen kreatívnak kellene lenned. Ne értelmezd félre a kreativitást azáltal, hogy olyannak gondolod, mint amikor a művészek, a zenészek vagy az írók kreatívak. Valójában a pozitív teremtő energia számos különféle kifejezési formát ölthet: ruhakészítést, főzőcskézést, kertészkedést, barkácsolást, feladatmegoldást… s még az is módfelett kreatív, hasznos és valódi lehet, hogy mesét mondasz a gyermekeidnek lefekvés előtt. Az energia rezgése egy és ugyanaz.

 

Lehet, hogy eleinte egy kissé természetellenesnek, nehézkesnek és csüggesztőnek fogod találni az előrelátóan cselekvés folyamatát. Ne gondolkozz azon, hogy mások mit mondhatnak, vagy hogy milyen pozitív-negatív visszajelzést kaphatsz, mivel ez csorbíthatja a szándékodat, az energiádat és a folyamat előnyeit. Ne feledd, hogy a kritizálás soha nem motivál! Emiatt hasznos lehet, ha a kreatív törekvéseidet magánjellegű és bizalmas ügyként kezeled. Jó hír, hogy az Univerzum befogadja a pozitív rezgést és te azon nyomban elkezdheted megtapasztalni a Forrással való újraegyesülés előnyét.

 

Tao megerősítések

 

„Mindenben kifejezésre juttatom az egyedi alkotóerőmet, amit csak teszek.”

„A szenvedélyességem megélését választom.”

„Amit más emberek gondolnak rólam, az nem tartozik rám – Én egy önálló egyéniség vagyok.”

„A saját alkotóerőm kapcsol össze a Forrással.”

„Én teremtem a bőséget az életemben.”

 

forrás: http://www.wakingtimes.com/

szerző: David James Lees

kapcsolódó linkek: www.WuWeiWisdom.comFacebookTwitterPinterest Soundcloud  Peak House Practice.

 

fordította: Száraz György

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..