Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Yumeiho masszázs

A Yumeiho masszázs roppant hatékony kínai és japán gyógymódokon alapuló orientális masszázsfajta. A módszert Masayuki Saionji (1943-2005) japán mester állította össze és fejlesztette ki. E csodálatos technikának a titkaival ismertetlek most meg!

 

A Yumeiho masszázs egyike a leghatékonyabb masszázsfajtáknak – állítják egybehangzóan azok, akik kipróbálták és akik szakszerűen alkalmazzák. E masszázstípust az teszi olyan hatékonnyá, hogy több egészséghelyreállító eljárást ötvöz. Megtaláljuk benne a csontkovácsolás, a tradicionális masszázs és a Shaolin harcművészet teljesítményfokozó technikáit egyszerre. Már alapfokon száz elemből áll a terápia!

 

Ami a masszázsfogásokat illeti, a Yumeiho számos nyomó-gyúró fogásból áll, alkalmazza az akupresszúrát és az ízületi helyreigazítást is. A technika alapja a szimmetria. Mivel a szimmetriaközpontot a medencébe helyezi, ezért az elsődleges szempont, hogy a medence vízszintes helyzetbe kerüljön így biztosítva ezzel, hogy minkét lábra egyforma terhelés jusson. Viszont, ha a szimmetriaközpont elbillen, akkor az az egész szervezet egyensúlyát felborítja. Nem csak a mozgásszerveket, de még a belső szervek állapotát is befolyásolja a szimmetriaközpont eltolódása. Az egész testünk egy összehangolt rendszer, ezért bármely statikus vagy dinamikus elemének elmozdulása automatikusan maga után vonja a többi elem kibillenését is. Ebből következik, hogy miért helyez olyan nagy hangsúlyt a Yumeiho terápia a gerincoszlop helyretételére, a végtagkimozgatásokra, az izom fellazítására és nyújtására, de ez még nem minden. A Yumeiho módszerétől elválaszthatatlan az energetika. Vagyis a testben keletkezett energiablokkok feloldása és harmonizálása.

 

Mindebből kitűnik, hogy a Yumeiho egy komplex rendszer. Kiváló a feszültség oldására mind az izmokban, mind az ízületekben, kifejezetten pozitív visszajelzéseket tapasztalhatunk a nyak, a gerinc, a csípő, a derék, a láb és a legtöbb mozgásszervi bántalmak elmulasztása esetén. A Yumeiho-val számtalan fájdalom, idegbecsípődés sikeresen enyhíthető. A terápia a földön zajlik, sok gyúrást és lazítást tartalmaz. A sokféle Yumeiho mozdulatsor közül a terapeuta az első alkalommal dönti el, hogy mely technikákat alkalmazhatja adott esetben. Ezért nagyon fontos a szakmai felkészültség, illetve a Yumeiho kiegészíthető egyéb terápiákkal is, mint például gyógynövény-terápia, táplálkozási és életvezetési tanácsadás, energetikai önfejlesztés stb.

 

Mára talán már létjogosultságot nyert, sőt gyökeret vert az egészséges életmód módszerei között a masszázs. Részint otthoni, részint professzionális alkalmazása azért is terjedhetett el, mert az embereknek jogos igénye van arra, hogy valami kézzelfogható segítséget kapjanak az egészségügyi problémáikra anélkül, hogy mindenféle kemikáliák mellékhatásaitól tartaniuk kéne. A diszharmónia feloldása, legyen az mozgásszervi, idegrendszeri vagy pszichés, egyre sürgetőbbé válik az életünkben, mivel tünetei negatív láncreakciókat generálnak az életünkben és egyre több ponton eredményeznek megrekedést.

 

A Yumeiho terápia a világon már több mint 30 éve hódít. Hazánkban 2000 júliusában alakult meg a Magyarországi Yumeiho Egyesület oktatási és összefogási célzattal. Magyarországon a Yumeiho terápia 1990 óta védjegylajstromozott, vagyis csak és kizárólag engedéllyel alkalmazható.

 

ALKALMAZÁSI KÖR

 

 • a teljesítmény fokozása
 • a betegségek megelőzése
 • az immunrendszer erősítése
 • egészségmegőrzés és öngyógyítás
 • mozgásszervi problémák
 • gerincferdülés és más hasonló változások korrekciója
 • sportsérülések
 • rehabilitáció
 • meddőség
 • bizonyos fejfájástípusoknál
 • szinte minden korosztálynak ajánlott

 

OKTATÁSI FOZOKATOK

 

Masayuki Saionji mester tradicionális tanítási módszere alapján hazánkban a következő három fokozat érhető el a Yumeiho masszázsterápiában:

 

I. fokozat: alapozó (alapfogások és vizsga)

II. fokozat: közép (további masszázsfogások és ízületi mobilizációk, valamint vizsga)

III. fokozat: haladó (valamennyi technika megismerése, a vizsga nemzetközi orvosi bizottság előtt történik) A III. fokozat után engedéllyel, önállóan használható a Yumeiho terápia.

 

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..