Holisztikus tábor - Július 13-15 - Jelentkezz!
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A tobozmirigy és a harmadik szem kapcsolata

Mindenki rendelkezik harmadik szemmel, csak nem mindenkinél tölti be a teljes funkcionalitását és célját. Ha szeretnéd kihasználni a harmadik szemedben rejlő lehetőségeket, akkor jó, ha pár dolgot komolyan fontolóra veszel.

Először is a harmadik szem egy kissé romantikus vagy fantáziadús elnevezése az alulról számított hatodik fő csakrának, azaz energiaközpontnak az aurában. Annyiban viszont cseppet sem elvont név, ha meggondoljuk, hogy ez valóban többféle látást tesz lehetővé az ember számára.

 

A harmadik szemmel történő látás inkább érzékelés, nem feltétlenül látás. Állapota és teljesítménye azt mutatja meg a megélő számára, hogy ő mennyire képes szoros kapcsolatot létesíteni a spirituális világgal. Tovább azt is jelzi, hogy milyen csatornákon keresztül valósul meg ez a spirituális kapcsolat.

 

Amikor a harmadik szem felébresztéséről vagy divatos kifejezéssel élve beindításáról, felnyitásáról beszélünk, akkor korántsem bagatell dologról van szó. Már csak azért sem, mert szervesen kapcsolódik hozzá két belső elválasztású mirigy is: a hipofízis és az epifízis. Előbbi az agyalapi mirigy, utóbbi a híres-hírhedt tobozmirigy.

 

Itt most vonatkoztassunk el e mirigyek biológiai feladataitól és szorítkozzunk a spirituális funkcióikra. Azokon belül is arra, hogy a belső iránymutatásokért, az intuíciókért, valamint a test és a lélek közötti kapcsolatok sokféle típusáért felelnek. Ezzel sok spirituális fejlődő nincs igazán tisztában.

 

A tobozmirigy az agy geometriai középpontjában foglal helyet és a harmadik szem csakrán kívül a korona csakrához is kapcsolódik. Alakja után kapta a nevét, mivelhogy formája tobozra emlékeztet.

Az idők kezdete óta ismerik a beavatottak a tobozmirigyet mint spirituális központot. Az egyiptomiak, a sumérok, az indiaiak (hinduk), a görögök, a rómaiak, sőt még a Vatikán bennfentesei is, akik szimbólumként a mai napig használják.

 

A látnoki képességű emberek meg tudják becsülni ennek a mirigynek a spirituális jelentőségét. Tudniillik, ha valaki spirituális ébredésre vágyik, annak előbb vagy utóbb mindenképpen foglalkoznia kell a tobozmirigyével.

 

Dr. Cheryl Craft PhD. szerint a gyíkok koponyájában a bőr alatt található fényérzékeny és fényre gyorsan reagáló harmadik szem megfeleltethető az emberi agyban lévő hormonkiválasztó tobozmirigynek. Az emberi tobozmirigyet ugyan nem éri közvetlenül fény, de a melatonin nevű hormont a fény-sötétség ritmusa szerint bocsátja ki.

Valóban megfigyelhető, hogy a melatonin az alvásunk karmestere, mivel megnöveli a REM-ciklust és álmokat is előidézhet. Egyebek mellett hatással van az immunrendszerünkre is.

Ugyanakkor a tudósok számára egyelőre még kihívást jelent annak megértése, hogy miként is szabályozza a melatonin szintézist és kibocsátást ez a belső elválasztású mirigy.

 

Bár nem szerencsés biológiai összehasonlításokat tenni, ha a spirituális funkciókról beszélünk, azért említésre méltó, hogy bizonyos hüllők tobozmirigye sok szempontból hasonló a szemhez mind formájukat, mind szövetüket tekintve. Ennek fényében érdekes Dr. Craft kijelentése, mely szerint az emberi tobozmirigy az „elme szeme”.

 

Ha pedig valaki ezt túlzásnak gondolja, akkor nagyot téved! Ugyanis a tobozmirigy retinaszövetet – pálcikákat és csapokat – tartalmaz a belsejében éppen úgy, ahogyan a fizikai szemünk is.

A retina fényreceptorai nagyban hasonlítanak a tobozmirigy sejtjeire. Ráadásul még a szem üvegtestére hasonlító folyadék is van benne.

 

A Kísérleti Szemkutatás című szakfolyóirat által megjelentetett tanulmány szerint: „Bár az emlősök tobozmirigyére úgy tekintünk, mint pusztán közvetett fényérzékeny szervre, azért a tobozmirigyben levő azon fehérjék jelenléte, melyek feltehetően a fényérzékeléshez kapcsolódnak a retinában, felvetik annak a lehetőségét, hogy közvetlen fotikus jelenségre kerülhet sor az emlősök tobozmirigyében.

 

René Descartes, francia filozófus, kutatásában és írásaiban már az 1600-as években kihangsúlyozta a glandula pinealis, vagyis a tobozmirigy jelentőségét. Ő a „lélek székhelyeként” hivatkozott rá. Ezalatt pedig nem kevesebbet értett, mint hogy a lélek a test eme részén keresztül közvetlenül fejti ki a funkcióit. Ezen túlmenően azzal is foglalkozott Descartes, hogy a tobozmirigy segítségével vagyunk képesek az istenitől származó üzeneteket fogadni, merthogy ez az a központ, ahol a test és a lélek egymáshoz kapcsolódik.

 

Erről Máté evangéliumának 6. fejezetében a 22. vers juthat eszünkbe, mely többféle fordításban így hangzik:

„A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz.”

„A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed egészséges, az egész tested világosságban lesz.”

 

 

Szó szerint „megtelik fénnyel a tested”. Tehát a spirituális szem létezéséről már az ókori beavatottak is tudtak. És ezúttal szándékosan nem Hórusz-szemét hoztam fel példaként ennek a ténynek az alátámasztására.

 

A jelenleg is folyó kutatások nem azt akarják bizonyítani – legalábbis hivatalosan még nem –, hogy a spirituális szem más dimenziókba is betekinthet, hanem csupán arra irányulnak, hogy a tobozmirigynek megvan a képessége a látásra. Ha pedig így van, akkor az adekvát kérdés az, hogy a múltban volt-e ennek valamilyen funkciója, vagy a jövőben lehet-e szerepe. Akár spirituális szerepe.

 

A testen kívüli élmények átélői és az auralátók számára a harmadik szem egy élő és működő fényközpont, amely a homlokon helyezkedik el. Működés alatt pedig azt értjük, hogy ezeknél a különleges képességű embereknél sokkal több energia és információ áramlik át a harmadik szemen, mint az átlagemberek esetében.

Amennyiben ez így van, akkor könnyen elképzelhető, hogy ezek az energiák és információk a nem fizikai terekből, a spirituális, illetve a lelki világokból származnak. A tobozmirigy lehet az antenna vagy az adó-vevő, míg a tudatunk és az értelmünk a fények és az információk feldolgozója.

 

Ebből pedig azt a következtetést szűrhetjük le, hogy a fizikai szemünk az anyagi világ ingerforrásaira van kitalálva, miközben a spirituális szemünk a magasabb rezgésű világokban képes eligazodni. Feltéve, hogy foglalkozunk vele és nem hagyunk elcsökevényesedni a harmadik szemünket.

 

 

Írta és szerkesztette: Száraz György

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

TÁRSOLDALUNK: www.napvallas.hu
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..